Latest News

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Κακοκαιρία Barbara: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα σχολεία, καταστήματα και δημόσιο


 Κλειστά σχολεία και ειδικό ωράριο λειτουργίας για το δημόσιο και τα καταστήματα θα ισχύσει και σήμερα λόγω της... κακοκαιρίας Barbara.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μπαίνει σε εφαρμογή το Σχέδιο «Βορέας 2» για τη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

Έπειτα από σύσκεψη της ΓΓΠΠ με τους αρμόδιους φορείς μετά και την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αποφασίστηκε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις εξής περιοχές:

Κλειστά σχολεία στην Αττική

-Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία, «για την ασφάλεια μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού», όπως επισημαίνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μετά τη διαβούλευση που είχε με τους δημάρχους, τους αντιπεριφεριάρχες και τους μετεωρολόγους Θοδωρή Κολυδά και Θανάση Καλύβα.

- Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης τα υπερτοπικού χαρακτήρα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, κ.α.), με απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

-Αναλυτικά πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) της Αττικής:

Στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) Ανατολικής Αττικής

Κλειστά στους δήμους: Ωρωπού, Διονύσου, Αχαρνών, Παλλήνης.

Στον δήμο Μαραθώνα θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία, καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ανοιχτά θα είναι τα σχοελία στους δήμους: Ραφήνας -Πικερμίου, Παιανίας, Σπάτων - Αρτέμιδος, Λαυρεωτικής, Σαρωνικού, Μαρκοπούλου, Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης.

Στον δήμο Κρωπίας, όλα τα σχολεία θα είναι ανοιχτά ενώ κλειστό θα παραμείνει μόνο το Ειδικό Σχολείο του δήμου Κρωπίας.

Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους: Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμορφώσεως, Νέας Ιωνίας, Πεντέλης, Χαλανδρίου.

Ανοιχτά στους δήμους: Αγίας Παρασκευής, Παπάγου-Χολαργού,

Κλειστά στον δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Παράλληλα, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι μονάδες Προσχολικής Αγωγής του Δήμου (Δημόσιοι, Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί).

Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών: Όλα ανοιχτά εκτός από συγκεκριμένα σχολεία του Δήμου Πετρούπολης

Ανοιχτά στους δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Χαϊδαρίου.

Στο δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν εκτός από τα εξής:

1. Νηπιαγωγείο 1Ο /2Ο / 6Ο / 7Ο /12Ο /15Ο /16Ο/ 17Ο /17Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ / 19Ο / 20Ο

2. Δημοτικό 1Ο / 4Ο /7Ο /8Ο /9Ο

3. Γυμνάσιο 4Ο / 6Ο

4. Γενικό λύκειο 3Ο

Π.Ε. Δυτικής Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής ενώ ανοιχτά θα είναι στους δήμους: Ασπροπύργου και Μεγαρέων.

Π.Ε. Νήσων

Κλειστά στον δήμο: Σαλαμίνας.

Ανοιχτά στους δήμους: Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Ύδρας, Τροιζηνίας-Μεθάνων.

Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

 Όλα ανοιχτά στους Δήμους: Αθηναίων, Βύρωνος, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας.

Π.Ε. Πειραιά

Όλα τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά στους Δήμους: Πειραιώς, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος.

Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

Όλα τα σχολεία θα παραμείνουην ανοιχτά στους Δήμους: Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου.

Φθιώτιδα

Ο Δήμος Λαμιέων ανακοίνωσε ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης στις 9:00 το πρωί. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της Λαμίας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και των δυο βαθμίδων στην περιοχή της Υπάτης, λόγω του χιονιού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λοκρών.

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Αμαρίου και Ανωγείων ενώ δεν θα λειτουργήσουν ούτε τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, όλα τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα θα είναι κλειστά και σήμερα Τετάρτη 8/2 εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και της δυσκολίας στις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Με απόφαση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου διακόπτεται η δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Παιδικού - Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Δήμου, για σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων.

Δήμος Καλαβρύτων

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Δήμου Καλαβρύτων, ενώ ανάλογη απόφαση ελήφθη και για το Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Καλαβρύτων.

Εύβοια

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες, οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Χαλκιδέων την Τετάρτη ενώ κλειστοί θα παραμείνουν και οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, καθώς και δομές των Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στο δήμο Ερέτριας.

Φλώρινα

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία ώρα αργότερα.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πήλιο

Την αναστολή λειτουργίας σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Παιδικού Σταθμού του Δήμου Νοτίου Πηλίου, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, ανακοίνωσε ο Δήμος.

Τρίπολη

Με απόφαση του δήμου κλειστά θα παραμείνουν, σήμερα Τετάρτη, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των ΚΔΑΠ και των παιδικών σταθμών, σε ολόκληρο τον Δήμο Τρίπολης.

Δημόσιο- Καταστήματα

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν χθες στην σύσκεψη της ΓΓΠΠ οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα θα προσέλθουν αύριο στην εργασία τους στις 10 το πρωί .
​​​​​​
Τα καταστήματα στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Περιφέρειας Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα είναι ανοικτά από τις 11:00 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά στα Βόρεια προάστια η απόφαση αφορά σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση,  Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Πικέρμι.

Από την απόφαση εξαιρούνται βενζινάδικα και φαρμακεία.

Επίσης, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 11.00 το πρωί.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ο υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα ενώ ανάλογα με την εξέλιξη των μετερεωλογικών δεδομένων θα αποφασιστεί εάν και κατά πόσο θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στα Εθνικά Οδικά Δίκτυα που επηρεάζονται από την κακοκαιρία.

Από την ΓΓΠΠ επαναλαμβάνεται η αυστηρή σύσταση στους πολίτες για μείωση των μετακινήσεών τους στις απολύτως αναγκαίες και για να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες.


Τρένα: Ακυρώσεις δρομολογίων λόγω της κακοκαιρίας Barbara

Η Hellenic Train κατόπιν ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία για σοβαρή επιδείνωση των καιρικών φαινομένων και σε συνεννόηση με το Διαχειριστή Υποδομής αποφάσισε την ακύρωση των εξής δρομολογίων.


TRAIN ROUTE ΑΠΟ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

50 ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ICE ΑΘΗΝΑ 7:22 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11:20
51 ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ICE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 7:08 ΑΘΗΝΑ 11:03
C121 ΑΘΗΝΑ-ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ -ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ 6:57 ΑΘΗΝΑ 11:57
14522 ΤΙΘΟΡΕΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ -ΤΙΘΟΡΕΑ 9:50 ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ 10:52
14521 ΤΙΘΟΡΕΑ-ΣΤΥΛΙΔΑ -ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ 8:30 ΤΙΘΟΡΕΑ 9:31
C521 ΤΙΘΟΡΕΑ-ΟΙΝΟΗ -ΤΙΘΟΡΕΑ 5:30 ΟΙΝΟΗ 7:30
4200 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΚΟΡΩΠΙ -ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 6:04 ΚΑΝΤΖΑ 6:29
4205 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΚΟΡΩΠΙ -ΚΑΤΖΑ 6:35 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 7:01
11530 ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ -ΟΙΝΟΗ 4:50 ΧΑΛΚΙΔΑ 5:09
1530 ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ -ΑΘΗΝΑ 4:52 ΧΑΛΚΙΔΑ 6:10
1533 ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ -ΧΑΛΚΙΔΑ 5:15 ΑΘΗΝΑ 6:34
3537 ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ -ΧΑΛΚΙΔΑ 7:15 ΑΘΗΝΑ 8:34