Latest News

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

«Γολγοθάς» για παιδί με καρκίνο από την έλλειψη φαρμάκων – Η μητέρα του έφτασε μέχρι τη Γαλλία

Η έλλειψη φαρμάκων είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Ωστόσο το βιώνουν περισσότερο όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά ...προβλήματα υγείας. Τότε που οι άνθρωποι πάνω στην απελπισία καταφεύγουν στις πιο απίθανες λύσεις για να αντιμετωπίσουν μόνοι τους το πρόβλημα που θα έπρεπε να λύσει η ίδια η πολιτεία.

Μία τέτοια κραυγαλέα περίπτωση αποκάλυψε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Κρήτης, Αριστοτέλης Σκουντάκης μιλώντας στο cretalive.gr.

Όπως αναφέρει πρόκειται για την περίπτωση μιας μητέρας που στην προσπάθεια της να βρει αντικαρκινικά φάρμακα για τον γιο της, και πάνω στην απόγνωσή της τα αναζήτησε και τα βρήκε τελικά στη Γαλλία.

Οταν βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο να μείνει το παιδί της χωρίς καμία κάλυψη δεν λογάριασε ούτε έξοδα, ούτε ταλαιπωρία προκειμένου να βρεί τα φάρμακα.

Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, σύμφωνα με το μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννη Τσικανδυλάκη, όπως το Τυμπάκι και οι Μοίρες όπου οι ασφαλισμένοι έρχονται στο Ηράκλειο για να βρουν φάρμακα που δεν βρίσκουν στην περιοχή τους.