Latest News

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Qatargate: Έρευνα στον Παναμά για εμβάσματα 20 εκατ.€ Καϊλή και Τζόρτζι - Πλαστά τα παραστατικά εμβασμάτων από το Κατάρ


Έρευνα στον Παναμά για εμβάσματα 20 εκατ.€ από το Κατάρ για 
Καϊλή- Τζόρτζι ...ζητά η Αρχή για το Ξέπλυμα.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε από τον Παναμά να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ, σε λογαριασμούς που ενδεχομένως ανήκουν στην Εύα Καϊλή και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι

Ο κ. Βουρλιώτης απέστειλε στην αντίστοιχη αρχή του Παναμά το έγγραφο, με τη μορφή του κατεπείγοντος, πριν από δύο ημέρες. Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για τις οικονομικές δραστηριότητες της ευρωβουλευτού και του συντρόφου της, που έχουν προφυλακιστεί για εμπλοκή στο Qatargate. 

Την παραμονή της συνεδρίασης του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της κ. Καϊλή, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα είχε ενημερώσει, έπειτα από σχετικό αίτημα του Βέλγου εισαγγελέα, για τις ενέργειες στις οποίες είχε προβεί ο ίδιος στην Ελλάδα. 

Δηλαδή, τον ενημέρωσε για τη δέσμευση των λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων της ευρωβουλευτού και μελών της οικογένειάς της στην Ελλάδα. 

Την απάντησή του για την υπόθεση με τα εμβάσματα ύψους 20 εκατ. δολ. από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως ανήκουν στο ζεύγος Καϊλή- Τζόρτζι, δίνει με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Εδώ και μέρες έχω καταθέσει αίτημα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων, που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τον Παναμά ώστε να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Καταρ στην κυρία Εύα Καϊλή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος συνήγορος της Εύας Καϊλή.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος κάνει λόγο για ψεύδη ενώ σημειώνει πως «επιτέλους ικανοποιήθηκε το αίτημα μας και θα διαπιστωθεί το ψεύδος και οι οργανωτές του».