Latest News

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: Εκτός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, την διέγραψε ο Ανδρουλάκης

 
Στη διαγραφή της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη σκιά των εξελίξεων με τη μεγάλη έρευνα κατά της διαφθοράς... στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εξετάζεται στο πλαίσιο υπόθεσης για διαφθορά στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Le Soir: Συνελήφθη η Εύα Καϊλή για σκάνδαλο διαφθοράς

Στη σύλληψη της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της προχώρησαν οι βελγικές αρχές για το σκάνδαλο διαφθοράς, σύμφωνα με την Le Soir.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρωί της Παρασκευής και στη συνέχεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Καταστολής της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα συνελήφθησαν.

Μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν φέρεται να είναι η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της.

Οι υπόλοιποι που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για διαφθορά και δωροδοκία με κράτος του Κόλπου, είναι σύμφωνα με τη Le Soir, ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri καθώς και ο πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Η Le Soir συνεχίζει αναφέροντας ότι η 44χρονη Ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών.

Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και οδηγήθηκε από τις αρχές για ανάκριση. Πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από την ομοσπονδιακή εισαγγελία. Η Εύα Καϊλή είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του ευρωπαϊκού θεσμού.

Ο μόνος τρόπος να συλληφθεί ένας βουλευτής που προστατεύεται από την ασυλία του είναι να τον πιάσουν στα πράσα, διευκρινίζει η Le Soir.