Latest News

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Φραντσέσκο Τζόρτζι: Ποιος είναι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή που συνελήφθη [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στις Βρυξέλλες και την Ελλάδα η είδηση ότι η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ (η οποία διεγράφη) ερευνάται για υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο ...του Κατάρ.

Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε και η είδηση ότι έχει συλληφθεί για την ίδια υπόθεση ο σύντροφός της, ιταλικής καταγωγής, Φραντσέσκο Τζόρτζι ενώ η κ. Καϊλή έχει λάβει κλήση για ανάκριση.

Ο Τζόρτζι είναι έμπειρος Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ενώ ταυτόχρονα είναι δεινός ιστιοπλόος.

Κατάγεται από την Ιταλία και εργάζεται ως βοηθός σε γραφείο Ιταλού Ευρωβουλευτή, στην ίδια ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Με την Εύα Καϊλή διατηρούν σχέση για περισσότερα από δύο χρόνια ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο απέκτησαν μαζί ένα κοριτσάκι.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στις Βρυξέλλες, όπου ο 33χρονος εργάζεται ως σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

“Γνωριστήκαμε στη δουλειά και εκτίμησα το πόσο σοβαρός, έξυπνος και μορφωμένος ήταν. Στη συνέχεια διαπίστωσα πως έχει χρυσή καρδιά και νοιάζεται για τους άλλους αλλά και σέβεται την οικογένεια. Αυτά ήταν μία καλή βάση για όλα.”, είχε δηλώσει η Εύα Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή είχε μιλήσει πριν από περίπου 1,5 χρόνο στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» για τη μητρότητα λέγοντας με νόημα «Άργησα αλλά πρέπει κι εγώ να το πάρω απόφαση. Ήταν πολύ σημαντική αυτή η περίοδος γιατί όντως είδα ότι είναι κάτι όμορφο που αλλάζει τη ζωή σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τη διακόπτεις», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν βρίσκεται κοντά στην απόκτηση ενός παιδιού είχε εξομολογηθεί: «Αναγκαστικά είμαστε σε μια τελική ευθεία».

Για το παιδί και τη γνωριμία τους

Για την γνωριμία της με τον σύντροφό της, την κόρη τους αλλά και τη ζωή τους μεταξύ Αθήνας, Βρυξελλών και Μιλάνου, μίλησε η Εύα Καϊλή.

Η πολιτικός, λίγες ημέρες μετά την εκλογή της ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε μιλήσει στο περιοδικό «OK!» και αναφέρθηκε στην γνωριμία της με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, στο πώς επέλεξαν το όνομα της κόρης τους, αλλά και το ποια είναι η σπεσιαλιτέ της.

Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από την επιλογή του ονόματος;
Ο αλγόριθμος της Αριάδνης, η ιστορία της Αριάδνης της Κρήτης, η αγάπη μου για την ιστορία και τη μυθολογία μας ήταν οι βασικοί λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την επιλογή. Το ότι μεταφράζεται Αριάννα στα ιταλικά ήταν τελικά και το καθοριστικό για να το επιλέξουμε την Πρωτοχρονιά του 2021 και κοντεύοντας να κλείσει 1 χρόνο διαπιστώνουμε ότι της ταιριάζει.

Σε ποιον μοιάζει;
Στην αρχή μόνο στον πατέρα της, αλλά λένε όσοι με αγαπάνε πως σιγά σιγά κερδίζω πόντους.

Η βάση σας είναι οι Βρυξέλλες;
Βρυξέλλες και Αθήνα. Μιλάνο στις γιορτές.

Πώς περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας ως οικογένεια;
Έχοντας σταματήσει λόγω πανδημίας τις αποστολές στο εξωτερικό, περνάμε όλα τα Σαββατοκύριακα μόνο οικογενειακά, μαγειρεύοντας και δοκιμάζοντας συνταγές με τη μητέρα μου, παίζοντας με τον ανιψιό μου, τραγουδώντας παιδικά τραγούδια, όπως όλοι σε αυτή την περίοδο της ζωής τους. Όταν κοιμάται το μωρό, διαβάζοντας ή συζητώντας αλλά και οργανώνοντας τις επόμενες μέρες.

Ποια θα έλεγες πως είναι η σπεσιαλιτέ σου;
Όλες οι ελληνικές χρονοβόρες συνταγές. Έμαθα και μερικές ιταλικές. Κάθε μήνα προσπαθώ να πετύχω κάτι που συνήθως θα αντιγράψω από την αδελφή μου.

Πόσο εύκολο είναι να ταξιδεύεις με το μωρό στο αεροπλάνο; Πώς το αντιλαμβάνεται όλο αυτό;
Προσαρμόστηκε. Την τελευταία φορά είχε σηκωθεί και χαιρετούσε τον κόσμο που έβγαινε από το αεροπλάνο στην πτήση Βρυξέλλες – Αθήνα. Θέλει να βλέπει ανθρώπους να της χαμογελάνε.

Η βάφτιση και ο γάμος θα γίνουν στην Ελλάδα;
Η βάφτιση ναι. Όταν με το καλό περάσει αυτή η πανδημία, θα δούμε τις λεπτομέρειες.

Πώς κατάφερες να κρατήσεις την εγκυμοσύνη σου κάτω από άκρα μυστικότητα;
Δεν προσπάθησα να την κρατήσω μυστική, απλώς δεν αισθάνομαι άνετα να διατυμπανίζω κάτι τόσο προσωπικό, πόσο μάλλον σε μια περίοδο που πολλές οικογένειες μετράνε απώλειες από την πρωτόγνωρη αυτή πανδημία. Ήταν και η τηλεργασία που μας κράτησε κλεισμένους σπίτι. Τελικά μαθεύτηκε όταν το μωρό ήταν ήδη 3-4 μηνών.

Όταν γνώρισες τον σύντροφό σου, ένιωσες ότι αυτός ο άντρας θα είναι ο πατέρας των παιδιών σου;

Όχι, ομολογώ. Επιλέξαμε να είμαστε μαζί μετά από δύο περίπου χρόνια γνωριμίας.