Latest News

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Τα ρέστα, ο κορωνοϊός και το...άγαλμα!


Ζητά τώρα και τα ρέστα ο Δήμαρχος Πειραιά για το πρωτοφανές ατύχημα με τον τραυματισμό μαθητών από την κατάρρευση τμήματος της σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου την ώρα που... έκαναν πρόβα.

Τρία 24ωρα μετά το περιστατικό και την επόμενη μέρα από την συνεδρίαση- παρωδία  του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ο δήμαρχος εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα και πέρασε στην αντεπίθεση, πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών στην... εξέδρα.

Αρχικώς, ο δήμαρχος ζητά μια τυπική συγγνώμη από παιδιά και γονείς, ενώ μιλά γενικά και αόριστα για τις ευθύνες,  λέγοντας πως  ''για ό,τι γίνεται στην πόλη, υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος, όπως και οι αιρετοί που κατέχουν θέσεις ευθύνης'', ωστόσο πριν ολοκληρωθεί καν η έρευνα το αναιρεί και αθωώνει τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ, υποστηρίζοντας πως ''είναι πολιτικός προϊστάμενος σε ένα θέατρο το οποίο από το 2013  έχει την ίδια  ακριβώς διοικητική δομή και αντίστοιχους ειδικούς σε κάθε θέση ευθύνης και φυσικά  τεχνικό διευθυντή''. 

Φταίει ο ...κορωνοϊός!

Χωρίς σύμβαση ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου που φαίνεται πως λειτουργούσε στον αυτόματο πιλότο.

Ο δήμαρχος δεν πείθει κανέναν σοβαρό άνθρωπο πως φταίει η ...πανδημία για το γεγονός ότι την ώρα του ατυχήματος, το Δημοτικό Θέατρο βρέθηκε τυπικά ακέφαλο, καθώς ο καλλιτεχνικός διευθυντής δεν είχε σύμβαση. Εδώ και πολλούς μήνες, η  θητεία του και η σύμβαση του έχει λήξει, δεν έχει γίνει προκήρυξη νέου διευθυντή, Τώρα πως γίνεται ο απελθών διευθυντής να εμφανίζεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του με κάποιες αναθέσεις μάλλον δεν φέρει ευθύνη η διοικήση του ΟΠΑΝ αλλά όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο δήμαρχος φταίει ο... κορωνοϊός!

Μήπως να του στήσετε άγαλμα;

Στη συνέχεια,  ο δήμαρχος εξαπολύει επίθεση στον επικεφαλής του τοπικού συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θα έπρεπε κανονικά να ευχαριστεί, καθώς με την ιδιόμορφη στάση του κατάφερε για μια ακόμη φορά να δώσει διέξοδο στη δημοτική αρχή που βρέθηκε σε δύσκολη θέση μετά το πρωτοφανές ατύχημα στο Δημοτικό Θέατρο. 

''Η όποια κριτική είναι θεμιτή, αλλά οι ανακοινώσεις του κυρίου Μπελαβίλα για το Δημοτικό Θέατρο ήταν γεμάτες ψέματα, ανακρίβειες και ύβρεις. Το χειρότερο δε είναι  ότι ακόμα και σήμερα συνεχίζει να ψεύδεται αισχρά, παρασύροντας και τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης στο ότι δήθεν κάποιος έκλεισε το θέατρο και ότι εγώ ως Δήμαρχος της πόλης το  άνοιξα ξανά!

Ελέγχθηκε η ασφάλεια της λειτουργίας του θεάτρου και σημειώθηκαν ορισμένες παρατηρήσεις επ΄ αυτού. Όπως έχει γίνει και άλλες φορές και σε όλα τα θέατρα. Από τον έλεγχο της ασφάλειας μέχρι τη δήθεν απαγόρευση λειτουργίας του θεάτρου υπάρχει τεράστια απόσταση την οποία ο κύριος Μπελαβίλας γνωρίζει.

Η έκθεση του ελέγχου δόθηκε από εμένα στον κ. Μπελαβίλα χθες στο Δ.Σ., αν και ομολογώ ότι παραν όμως  ένα τμήμα αυτής είχε φτάσει στα χέρια του πριν καν την παραλάβω εγώ  και αυτό είναι κάτι που προφανώς θα διερευνηθεί. 

Άρα,  με τα συνεχιζόμενα ψέματα αποδεικνύονται  δυστυχώς τα εξής:

Ότι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ένα ατυχές γεγονός και  να κλείσει το θέατρο προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, αποδεικνύει  γιατί ο αυτοδιοικητικός συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κινείται κάτω του 15%, ενώ στις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 29,72% και ότι θα συνεχίσει να πορεύεται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, τουλάχιστον μέχρι να καταλήξουν στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών, με το χρίσμα των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών ή μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογών. Τοξικότητα και λάσπη. Λυπάμαι μόνο γιατί μέχρι τώρα είχα την ψευδαίσθηση ότι το καλό της πόλης ήταν υπεράνω όλων μας.

Το Δημοτικό Θέατρο λειτουργεί κανονικά. Είναι απαράδεκτο ο συνδυασμός «Πειραιάς για Όλους» στην αγωνιώδη προσπάθειά του να υποβαθμίσει το έργο και τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, να διακινεί δημόσια την πρώτη φορά ότι κατέρρευσε η σκηνή του θεάτρου, μετά ότι το θέατρο είναι επικίνδυνο  και τελικά ότι ο έλεγχος το έκλεισε !!!

Επειδή σε μια από τις πολλές ανακοινώσεις του  ανέφερε δε τη λέξη «ντροπή» αναφερόμενος στον κύριο Βουράκη του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό λέγοντάς του ότι σήμερα ντράπηκε και ο Μινχάουζεν. Εκτός αν  μπέρδεψε την Πρωταπριλιά με την πρώτη Δεκεμβρίου...''' 


Τελικά, θα νόμιζε κανείς ότι το θέμα ήταν αυτός ο απίστευτος τύπος και τα λεγόμενά του και όχι το ατύχημα και ο τραυματισμός των παιδιών μέσα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.