Latest News

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Γιγαντιαίο κύμα «χτύπησε» κρουαζιερόπλοιο- Νεκρός ένας επιβάτης, 4 τραυματίες

 Ένα τεράστιο κύμα «χτύπησε» πάνω σε κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Viking Ocean Cruises στα ανοιχτά της Αργεντινής, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας...

άλλα τέσσερα.

Το ατύχημα με το Viking Polaris κατασκευής 2022, συνέβη την Τετάρτη στα ανοιχτά της Ushuaia, 3.200 χλμ. νότια του Μπουένος Άιρες.

Σύμφωνα με το Γα



λλικό Πρακτορείο το κύμα έσπασε πολλά γυάλινα πάνελ καθώς το κρουαζιερόπλοιο έπλεε νότια του Ακρωτηρίου Χορν στη μέση μιας καταιγίδας αργά το βράδυ. Χθες οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν τις αρχές της Αργεντινής.

«Με μεγάλη λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ένας επιβάτης πέθανε μετά το περιστατικό. Ειδοποιήσαμε την οικογένειά του και μεταφέραμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», ανέφερε δήλωση της εταιρείας.

Άλλοι τέσσερις επιβάτες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό του πλοίου, αλλά δεν έφεραν τραύματα απειλητικά για τη ζωή τους,

Η ζημιά στο νέο πλοίο χαρακτηρίστηκε μικρή, αν και δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες. Το Viking Polaris επέστρεψε στην Ushuaia.

Η αστυνομία της Αργεντινής δήλωσε ότι η έρευνα για το ατύχημα «τακτοποιήθηκε» στο ομοσπονδιακό δικαστήριο αλλά δεν έδωσε άλλες πληροφορίες.

Η εταιρεία από την πλευρά της είπε ότι διερευνά τι συνέβη και συνεργάζεται με επιβάτες και μέλη του πληρώματος για να οργανώσει το ταξίδι της επιστροφής τους.