Latest News

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

H Ρωσία κατηγορεί Ουκρανούς πως ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στον αγωγό South Stream

 H Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) υποστηρίζει πως απέτρεψε μια προσπάθεια των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών να οργανώσουν τρομοκρατική επίθεση στον αγωγό φυσικού αερίου... South Stream.

Σύμφωνα πάντα με το TASS, ακόμη Ρώσοι συμμετείχαν στην υποτιθέμενη προετοιμασία της επίθεσης και συνελήφθησαν.

Αρκετοί επισημαίνουν πάντως πως South Stream είναι μία υποδομή που δεν λειτουργική. Ήταν προτεινόμενος αγωγός αερίου για τη μεταφορά φυσικού αερίου της Ρωσίας μέσω της Μαύρης θάλασσας στη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Αυστρία. 

«Ως αποτέλεσμα ενός συνόλου μέτρων επιχειρησιακής έρευνας, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας απέτρεψε μια προσπάθεια των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών να διαπράξουν δολιοφθορά και τρομοκρατική ενέργεια στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, μέσω του οποίου παραδίδονται οι προμήθειες ενέργειας στην Τουρκία και την Ευρώπη», ανέφερε η ρωσική υπηρεσία.

«Πολίτες της Ρωσίας που συμμετείχαν στην προετοιμασία και την υποστήριξη πόρων της τρομοκρατικής επίθεσης συνελήφθησαν», σημείωσε ακόμη και πρόσθεσε για τα ευρήματα: Τέσσερις μαγνητικές νάρκες, 4 κιλά πλαστικό, ασφάλειες, 593 χιλιάδες ρούβλια και μέσα επικοινωνίας που περιέχουν αλληλογραφία και διαπραγματεύσεις με τον επιμελητή από τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, οδηγίες για τη συναρμολόγηση και εγκατάσταση εκρηκτικού μηχανισμού, καθώς και τη μεταφορά κεφαλαίων και τις συντεταγμένες του τόπου της έκρηξης στην περιοχή του Βόλγκογκραντ.

Το Τμήμα Ερευνών του FSB της Ρωσίας ανακοίνωσε πως έχει κινηθεί η ποινική διαδικασία.