Latest News

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Κρυφή κάμερα σε ξενοδοχείο στη Χαλκιδική: Σε πορνογραφικά site αναζητούν βίντεο με προσωπικές τους στιγμές

 Έρευνα σε πορνογραφικά site έχει ξεκινήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διευκρινιστεί εάν έχει διανεμηθεί παράνομα το υλικό, που κατέγραφε σε κάμερες ξενοδόχος ...στη Χαλκιδική.

Την ίδια ώρα το ζευγάρι που εντόπισε τις κάμερες και προχώρησε στην συγκεκριμένη καταγγελία αναζητά και αυτό με τη σειρά του τις πηγές που μπορεί να βρίσκεται πλέον το υλικό.

Η 25χρονη και ο 26χρονος σύντροφός της, φοβούνται μήπως το υλικό που φέρεται να κατέγραψε παράνομα ο 33χρονος ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος, έχει διανεμηθεί σε τρίτους ή έχει δημοσιευθεί σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ζευγαριού, Παναγιώτης Γεωργιάδης, δήλωσε ότι οι εντολείς του δεν επιθυμούν να δοθεί περαιτέρω δημοσιότητα ή να δώσουν συνεντεύξεις, καθώς ζουν σε μια μικρή κοινωνία και έχουν υποστεί μεγάλη ψυχολογική πίεση. 

«Υπάρχουν κάποιες ανακρίβειες στην υπόθεση» όπως υπογράμμισε ο ίδιος διευκρινίζοντας ότι το δωμάτιο δεν παραχωρήθηκε δωρεάν από τον ιδιοκτήτη του καταλύματος.

«Ο ξενοδόχος επέμενε και με φορτικό τρόπο να χρησιμοποιούνται τα κενά δωμάτια, ώστε να φαίνεται ότι υπάρχει κίνηση στο ξενοδοχείο» είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε δε, πως, όπως διαπιστώθηκε, κάμερες υπήρχαν ακόμα και στο μπάνιο των δωματίων. 

Σύμφωνα με το δικηγόρο του ζευγαριού δεν έχει ολοκληρωθεί  η αστυνομική προανάκριση και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο των καταθέσεων άλλων μαρτύρων. 

Ο ίδιος κρίνει ότι το υλικό που έχει συγκεντρωθεί έχει κοινοποιηθεί σε τρίτους, ενώ ερευνάται και το αν υπήρξε περιουσιακό όφελος για τον δράστη.

» Η διαβάθμιση της κατηγορίας θα είναι αντίστοιχη, καθώς αν προκύψει ότι υπάρχει περιουσιακό όφελος πάνω 120.000 ευρώ η δίωξη θα είναι κακουργηματική. Οπότε αναμένουμε και εμείς το πόρισμα και ευχόμαστε να μην έχει διακινηθεί. 

Ο φερόμενος ως δράστης ωστόσο ισχυρίζεται ότι ήταν για δική του χρήση το υλικό που κατέγραφε παράνομα.

Υπενθυμίζεται δε, ότι η 25χρονη εργάζονταν στην επιχείρηση του 33χρονου κατηγορούμενου.

Ωστόσο, η αποκάλυψη έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία αλλά και σε πελάτες που έμειναν στο παρελθόν στο συγκεκριμένο κατάλυμα.

Ο ιδιοκτήτης μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Φέρεται, να έχει παραδεχθεί στους αστυνομικούς ότι χρησιμοποιούσε το υλικό που κατέγραφε παράνομα για προσωπική του χρήση.

Σημειώνεται ακόμα, πως από τις έρευνες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής τρία ακόμα ζευγάρια που απεικονίζονται στις κάμερες, τα οποία αναμένεται να κληθούν για κατάθεση.