Latest News

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Η Lidl έχασε δικαστική μάχη με τη Lindt και τώρα πρέπει να καταστρέψει όλα τα σοκολατένια λαγουδάκια της


Η Lidl πρέπει να καταστρέψει τα σοκολατένια λαγουδάκια της αφού έχασε τη δικαστική διαμάχη με τη Lindt στο θέμα της προστασίας των ...πνευματικών δικαιωμάτων. 

Η ελβετική εταιρεία υποστήριζε πως τα χρυσά πασχαλινά λαγουδάκια της της έχρηζαν νομικής προστασίας ως προς τα πνευματικά δικαιώματα, καθώς η Lidl πωλούσε ανάλογο προϊόν στα δικά της σούπερ μάρκετ. 

Το ανώτατο δικαστήριο της Ελβετίας τελικά συμφώνησε, ανατρέποντας πρότερη απόφαση τού 2021 από αρμόδιο δικαστήριο εκδίκασης εμπορικών διαφορών που είχε δικαιώσει τη Lidl. 

Όπως ορίζει η τελευταία απόφαση, τα λαγουδάκια - «μαϊμού» θα πρέπει να καταστραφούν. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τη δικαστική απόφαση, δε χρειάζεται να καταστραφεί και η σοκολάτα η οποία θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε άλλα σοκολατένια προϊόντα

«Η καταστροφή είναι αναλογική, ιδίως επειδή δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι η σοκολάτα αυτή καθαυτή θα πρέπει να καταστραφεί» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφαση που σημείωνε πως παρότι υπήρχαν διαφορές μεταξύ των δύο προϊόντων, δεν ήταν απολύτως διακριτές με αποτέλεσμα την ενδεχόμενη σύγχυση των καταναλωτών. 

Σημειώνεται πως το λαγουδάκι της Lindt έχει κόκκινο φιόγκο, ενώ εκείνο της Lidl πράσινο

Η ελβετική εταιρεία είχε καταφύγει στο δικαστήριο και στο παρελθόν, με το γερμανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο να αποφαίνεται πως σε καθεστώς προστασίας βρίσκεται και η απόχρωση του χρυσού περιτυλίγματος. 

Η ελβετική σοκολατοποιΐα έχει καταφύγει πολλάκις στη δικαιοσύνη σε μια προσπάθεια να προστατεύσει νομικά το σοκολατένιο της λαγουδάκι, σήμα κατατεθέν της και ένα από τα πλέον ευπώλητα προϊόντας της, που από το 2000 έχουν εξασφαλίσει καθεστώς εμπορικού σήματος.