Latest News

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Άννα Σόροκιν: Η fake κληρονόμος αποφυλακίζεται με τον όρο να μείνει μακριά από τα social media

 Η Άννα Σόροκιν, που προσποιήθηκε την Γερμανίδα κληρονόμο για να διεισδύσει την ελίτ της Νέας Υόρκης αποσπώντας χρήματα πλουσίων, αποφυλακίζεται με τον όρο του απόλυτου αποκλεισμού της από τα... social media.


Η Σόροκιν, που υποδύθηκε την Anna Delvey, πλούσια κληρονόμο από την Γερμανία, ήταν υπό κράτηση από την υπηρεσία Μετανάστευσης στις ΗΠΑ για 17 μήνες καθώς είχε λήξει βίζα της.

Αρμόδιος δικαστής αποφάσισε την Τετάρτη ότι θα μπορούσε να αποφυλακιστεί από το Σωφρονιστικό Κατάστημα του Orange County, ενώ η ίδια επιχειρεί να αποφύγει την απέλασή της.

Ωστόσο, για να αφεθεί ελεύθερη θα χρειαστεί να καταβάλει 10.000 δολάρια σε εγγύηση και να παραμείνει σε 24ωρη επιτήρηση κατ'οίκον με βραχιολάκι.

Επίσης, θα αποκλειστεί η πρόσβασή της σε όλες τις πλατφόρμες των social media, μεταξύ των οποίων Instagram, Twitter, Facebook και TikTok.

Η ιστορία της έγινε σειρά στο Netflix με τον τίτλο «Inventing Anna». Εκεί αποκαλύφθηκε ότι η ίδια πόσταρε συχνά στο Instagram φωτογραφίες, και ιστορίες μιας πλούσιας ζωής, με VIP «φίλους» της προβάλλοντας ένα διαφορετικό από την πραγματικότητα lifestyle.

Αυτό ήταν και το «εισιτήριό» της για να προσεγγίσει τράπεζες, επενδυτές ακόμα και για να διαμένει σε ξενοδοχεία δωρεάν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να πληρώνει.

Επιχείρησε να πείσει επενδυτικές μεταξύ των οποίων το Fortress Investment Group να της δώσουν εκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσει το ίδρυμά της με το όνομά της, σε ένα αναπαλαιωμένο, εμβληματικό κτίριο του Σόχο.

Καταδικάστηκε για απάτη από δικαστήριο της Νέας Υόρκης και της επιβλήθηκε ποινή το 2019 από 4 έως 12 χρόνια αλλά αφέθηκε ελεύθερη πέρυσι για λόγους καλής διαγωγής. Έξι εβδομάδες αργότερα συνελήφθη ξανά από αξιωματούχους του τμήματος Μετανάστευσης.

Η κυβέρνηση έκρινε ότι η Σόροκιν συνέχισε να αποτελεί κίνδυνο για την κοινότητα. Αλλά ο δικηγόρος της, John Sandweg, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας μετανάστευσης, είπε την Τετάρτη ότι ο δικαστής έλαβε τη σωστή απόφαση.

«Δεν έχει κατηγορηθεί ότι διέπραξε έγκλημα από το 2017. Και τα αποδεικτικά στοιχεία καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι τον όποιο κίνδυνο θα μπορούσε να αποτελέσει, (αυτό) θα μπορούσε να διευθετηθεί με επίβλεψη, ηλεκτρονική παρακολούθηση, αποφυλάκιση υπό όρους και επίβλεψη από την υπηρεσία μετανάστευσης».

Η γεννημένη στη Ρωσία Σόροκιν, έχει γερμανική υπηκοότητα και μία από τις τελευταίες αναρτήσεις της ήταν η στήριξή της στην Ουκρανία κατά της ρωσικής εισβολής.

Την επόμενη ημέρα, στις 13 Σεπτεμβρίου, γιόρτασε την επιστροφή της στο Τwitter, μετά από αποχή ενός χρόνου, που βρισκόταν υπό κράτηση.