Latest News

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Θρίλερ στην Ευρυτανία: Με υποβρύχιο drone συνεχίζονται οι έρευνες για την 48χρονη Ευρυδίκη

 Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης που εξαφανίστηκε από την περιοχή της λίμνης Κρεμαστών... στην Ευρυτανία.

Η 48χρονη, που αγνοείται από την Πέμπτη άφησε το αυτοκίνητό της, το κινητό τηλέφωνο, τα παπούτσια και ένα πολυσέλιδα ιδιόχειρο σημείωμα.

Μόλις δύο μέρες πριν η ίδια είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία και είχε νοσηλευτεί ένα 24ωρο στο νοσοκομείο.

Στο σημείο επιχειρούσαν επί δύο ημέρες οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού χωρίς αποτέλεσμα.

Το υποβρύχιο drone

Από σήμερα αναμένεται να φτάσει και το υποβρύχιο drone της εθελοντικής ομάδας της ΟΦΚΑΘ από την Θεσσαλονίκη για να βοηθήσει τις έρευνες.

Το drone έχει δραστικό βεληνεκές στα 150 μέτρα, με τα 100 μέτρα να είναι μία μέση απόσταση που θα μπορούσε να είναι εύχρηστο και να παίρνει εντολές για να κινείται χωρίς προβλήματα.

Επιπλέον, είναι ευλύγιστο και έχει 4 κινητήρες – έλικες, κάμερα και φωτισμό led, και θα μπορούσε να σαρώσει τον βυθό χωρίς προβλήματα. Το drone θα κατέβει ακριβώς στο στίγμα που έχει δώσει ο Ερυθρός Σταυρός.

«Σε 10 λεπτά θα κατέβει το drone στα 90 μέτρα»

Ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος μίλησε για την επιχείρηση με το drone στη λίμνη Κρεμαστών.

«Το drone θα αντέξει να κατέβει σε τέτοιο βάθος, είναι δοκιμασμένο σε τέτοιες καταστάσεις και έχουμε βρει πολλά πράγματα που έχουμε ψάξει. Το θέμα είναι αν θα μας αφήσουν τα φερτά υλικά. Μας είπαν από το Λιμενικό ότι έχει πολλά ξύλα και πέτρες, η λάσπη δε μας τρομάζει γιατί έχουμε τα φώτα. Μας τρομάζει μόνο αν κολλήσει κάπου από τα δέντρα», ανέφερε αρχικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις καιρικές συνθήκες λέγοντας ότι, «δεν μας νοιάζει εάν έχει μία απλή βροχή. Ο χειριστής θα μπει μέσα στη βάρκα, και θα το κάνει. Εάν έχει κεραυνούς και αέρα δεν θα μπορέσουμε. Όταν μας δείξουν το στίγμα, το drone θα κατέβει σε 10 λεπτά στα 90 μέτρα».