Latest News

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Κοντολέων: Δεν ενημερωνόταν το Μαξίμου για επισυνδέσεις - Ρουμπάτης: Ακούγαμε «εμμέσως» Σαγιά και Πιτσιόρλα

Η ακρόαση των πρώην διοικητών της ΕΥΠ, Θεόδωρου Δραβίλλα, Ιωάννη Ρουμπάτη και Παναγιώτη Κοντολέων, αλλά και του πρώην γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών ...και Διαφάνειας.

Ο κ. Κοντολέων φέρεται να δήλωσε ότι ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε το γραφείο του ενημερώνονται για καμία απολύτως άρση απορρήτου των επικοινωνιών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο τέως διοικητής της ΕΥΠ ενίσχυσε την άποψή του γνωστοποιώντας ότι η ενημέρωση γίνεται μέσω των υπηρεσιακών σημειωμάτων εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Παράλληλα, άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Κοντολέων αρνήθηκε να δώσει απάντηση όταν ρωτήθηκε εάν καταστράφηκε ο φάκελος με την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, όπως είχαν μεταδώσει ορισμένα ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ρουμπάτης φέρεται να υποστήριξε ότι δεν παρακολουθείτο κανένα πολιτικό πρόσωπο, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβεβαίωσε έμμεσα τις παρακολουθήσεις του Σπύρου Σαγιά, Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και του Στέργιου Πιτσιόρλα.

Άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο Γιάννης Ρουμπάτης τόνισε ότι κανένας πολιτικός δεν παρακολουθείται και ειδικότερα ότι δεν ενέσκηψε ποτέ στο πεδίο της επιχειρησιακής λειτουργίας της ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός και η οικογένεια του.

Η ακρόαση των προσώπων που έχουν κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συνεχίζεται.