Latest News

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις supercars: Κέρδη ρεκόρ για την Ferrari- «Πουλάει περισσότερο από ποτέ»

 Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία δεν κατάφεραν να κάμψουν στο ελάχιστο τον ενθουσιασμό αγοραστών πολυτελών αυτοκινήτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ferrari, που ανακοίνωσε ρεκόρ τριμηνιαίων πωλήσεων... και κερδών.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε δεύτερο τρίμηνο ρεκόρ, χάρη στη δημοφιλία των νέων μοντέλων και την ισχυρή ζήτηση σε Κίνα και Αμερική.

Η εταιρεία, ο πιο πρόσφατος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων που σημείωσε κέρδη ρεκόρ μετά τη Lamborghini και την Bentley, δήλωσε ότι οι αποστολές αυξήθηκαν κατά 29% σε ετήσια βάση σε 3.455 μονάδες το τρίμηνο έως το τέλος Ιουνίου.

Η Ferrari ανέφερε ότι οι πωλήσεις προήλθαν από τα μοντέλα Portofino M και την οικογένεια F8, ενώ οι συνολικές αποστολές οχημάτων σε Κίνα, Ταϊβάν και Χονγκ Κονγκ υπερδιπλασιάστηκαν από 166 σε 358 σε ετήσια βάση και αυξήθηκαν κατά 62% σε 1.053 στην Αμερική.

Η ισχυρή ζήτηση, στην οποία περιλαμβάνονται οι καθαρές παραγγελίες της Ferrari που έφτασαν σε νέο υψηλό επίπεδο το τρίμηνο, τροφοδότησε την αύξηση των καθαρών κερδών κατά 22% σε 251 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά ένα τέταρτο σε 1,3 δισ. ευρώ.

«Η Ferrari πουλάει περισσότερο από ποτέ στην ιστορία της», δήλωσε ο Gabriel Adler, αναλυτής της Citi.

«Η ποιότητα των πρώτων έξι μηνών και η στιβαρότητα της επιχείρησής μας, μας επιτρέπει να αναθεωρήσουμε προς τα πάνω για το 2022 σε όλες τις μετρήσεις», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna.

Τον Ιούνιο, η εταιρεία, η οποία εδρεύει στην πόλη Μαρανέλο και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, παρουσίασε τα σχέδιά της να καταστήσει το 80% των μοντέλων της ηλεκτρικά και υβριδικά μέχρι το 2030.

Στην τελευταία τριμηνιαία ενημέρωση, τα οχήματα με παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης αντιπροσώπευαν το 83% των παραδόσεων, ενώ τα υβριδικά μοντέλα αντιπροσώπευαν μόλις το 17%.

Την περασμένη εβδομάδα, η Aston Martin ανέφερε ζημίες 285,4 εκατ. λιρών για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς οι ελλείψεις στην αλυσίδα εφοδιασμού έπληξαν την παραγωγή, αφήνοντας εκατοντάδες supercars της ημιτελή.

Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις supercars: Κέρδη ρεκόρ για την Ferrari- «Πουλάει περισσότερο από ποτέ»

Ωστόσο, συνολικά η αγορά πολυτελών αυτοκινήτων συνεχίζει ανοδικά.

Τον περασμένο μήνα, έκθεση της λογιστικής εταιρείας UHY Hacker Young, διαπίστωσε ότι οι πλούσιοι του Ηνωμένου Βασιλείου ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε πολυτελή αυτοκίνητα από ποτέ.

Πάνω από 18.000 supercars - όπως μοντέλα Ferrari, Bugatti, Aston Martin, Maserati και Koenigsegg - καταγράφηκαν σε διευθύνσεις του Ηνωμένου Βασιλείου το 2021, σημειώνοντας αύξηση 19% σε σχέση με το 2020.