Latest News

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Κεφαλονιά: Γιος του βοσκού των Ιμίων ο ψαράς που βρέθηκε νεκρός [ΕΙΚΟΝΑ]

 Ο γιος του βοσκού των Ιμιών, Γιάννης Βεζυρόπουλος, είναι ο άτυχος 54χρονος ψαράς που βρέθηκε νεκρός χθες ενώ ψάρευε δυτικά ...της Κεφαλονιάς.

Ο 54χρονος άντρας, ήταν επαγγελματίας ψαράς και με το καΐκι του «Αίολος» σάρωνε τις ελληνικές θάλασσες ψαρεύοντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Βεζυρόπουλος, ήταν παντρεμένος με ένα παιδί και είχε ξεκινήσει από την Κάλυμνο προκειμένου να φτάσει στο Ιόνιο Πέλαγος και να ψαρέψει. Πριν φτάσει στο νησί της Κεφαλονιάς βρισκόταν στην περιοχή του Λαυρίου.

Ο μικρός του αδελφός τον αποχαιρέτησε μέσω Facebook.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, όταν ο 54χρονος ριψοκίνδυνος ψαράς, έπεσε για άλλη μια φορά στον βυθό της θάλασσας με τον εξοπλισμό του προκειμένου να ψαρέψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος βοηθός του που ήταν το δεξί του χέρι περίπου στις 12 χθες το μεσημέρι είδε το σώμα του δύτη να επιπλέει στο νερό. Αμέσως ο νεαρός ειδοποίησε τη Λιμενική Υπηρεσία όπου άμεσα εντόπισαν το καΐκι και περισυνέλεξαν το άψυχο σώμα του Γιάννη Βεζυρόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 54χρονος επαγγελματίας ψαράς βρισκόταν στον βυθό της περιοχής μεταξύ του Γέρο Γόμπου και Λαγκαδάκια Ληξουρίου με συσκευή κομπρεσέρ προκειμένου να έχει το οξυγόνο που χρειάζεται.

Στην πραγματογνωμοσύνη από το λιμεναρχείο Κεφαλονιάς που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο μηχανισμός, δηλαδή κομπρεσέρ και σωλήνας, λειτουργούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο δύτης του λιμενικού που καταδύθηκε στο σημείο που αλίευε ο πολύπειρος 54χρονος, που ήταν σε βάθος 35 μέτρων, δεν βρήκε κάτι αξιοσημείωτο.