Latest News

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Μαρία Αλιφέρη: «Η βάση μου είναι το θέατρο, από εκεί με… κλέβουνε»

 
Η Μαρία Αλιφέρη είναι μία από τις καλύτερες ηθοποιούς και παρουσιάστριες της γενιάς της, με τις τηλεοπτικές εκπομπές της να σημειώνουν... τηλεθεάσεις ρεκόρ! 

Επειτα από καιρό σπάει τη σιωπή της και μιλάει αποκλειστικά στην «Espresso», ξετυλίγοντας το «κουβάρι» της ζωής της, μιλώντας για τις αδικίες του συστήματος, το ενδεχόμενο να ξανακάνει εκπομπή στην τηλεόραση, αλλά και την προσωπική της ζωή.

Τι αναμνήσεις έχετε από τα παιδικά σας χρόνια και πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Εχω τις καλύτερες αναμνήσεις γιατί το χωριό όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, ο Αγιος Ιωάννης Σπάρτης, είναι στεφανωμένο από τον Ταΰγετο και από μια κοιλάδα που είναι γεμάτη πορτοκαλιές. Επίσης, είχα δύο γονείς εξαιρετικούς. Με την υποκριτική αποφάσισα να ασχοληθώ μέσα σε μια νύχτα, ήμουν στο δεύτερο έτος της Νομικής και αναζητούσα κάτι που να αφορά την ψυχή μου και όχι το μυαλό μου.

Από το Εθνικό Θέατρο βρεθήκατε παρουσιάστρια στην τηλεόραση. Πώς σας επέλεξαν;

Ο παραγωγός που θα έκανε τα «Τετράγωνα των αστέρων» με είδε σε μια θεατρική παράσταση και με κάλεσε. Το μόνο που ζήτησα ήταν να κάνω έναν πιλότο για να δω αν μπορώ να ανταποκριθώ και μετά συμφώνησα. Για μένα πάντα η βάση μου ήταν το θέατρο, από εκεί με κλέβουνε.

Από την ταινία «Η τελευταία άνοιξη» (1973)

Οι τηλεοπτικές εκπομπές σας σημείωσαν τεράστια επιτυχία. Πώς βιώνατε την αναγνωρισιμότητα στο πρόσωπό σας;

Μου έδωσε πολλή χαρά, γιατί με αποδέχτηκε ο κόσμος, αλλά αυτό σταματάει εκεί, γιατί μεγαλώνει τις ευθύνες, να μην απογοητεύσεις τον κόσμο και να ανταποδώσεις την εμπιστοσύνη του.