Latest News

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Σαλμάν Ρούσντι: «Η προκλητική αίσθηση του χιούμορ του παραμένει άθικτη», λέει ο γιος του

Ο Σαλμάν Ρούσντι αποσυνδέθηκε από τον αναπνευστήρα και σύμφωνα με τον γιο του, που μίλησε τόσο για την υγεία του όσο και για την ψυχολογία του πατέρα του, η αίσθηση του χιούμορ του ...παραμένει άθικτη.

Ο Σαλμάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Παρασκευή σοβαρά τραυματισμένος, μετά από επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι, στη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Λίγα 24ώρα μετά την επίθεση, ο γιος του Ζαφάρ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο πατέρας μου παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και λαμβάνει ιατρική περίθαλψη.

«Είμαστε εξαιρετικά ανακουφισμένοι που χθες του έβγαλαν τον αναπνευστήρα και το πρόσθετο οξυγόνο και μπόρεσε να πει λίγα λόγια», τόνισε.

«Αν και τα τραύματά του είναι σοβαρά, η συνηθισμένη έντονη και προκλητική αίσθηση του χιούμορ παραμένει ανέπαφη», πρόσθεσε ο γιος του Σαλμάν Ρούσντι.

Ο Ζαφάρ πρόσθεσε ότι η οικογένεια ήταν ευγνώμων στο ακροατήριο που έσπευσαν «γενναία» να υπερασπιστούν τον Σαλμάν Ρούσντι κατά τη διάρκεια της επίθεσης και παρείχαν επίσης τις πρώτες βοήθειες. Ευχαρίστησε επίσης την αστυνομία και τους γιατρούς που βοήθησαν τον πατέρα του.