Latest News

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Καιρός: Καύσωνας διαρκείας με αφρικανική σκόνη μετά τις βροχές- Πού θα φτάσει 42°C


 Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται ο καιρός σήμερα, με νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τοπικές βροχές αλλά θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο και εν αναμονή καύσωνα τις... επόμενες ημέρες. 

Ειδικότερα, για την Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν τοπικά στα ορεινά, και θα εκδηλωθούν σύντομες μπόρες κυρίως στη Θράκη και τη Δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 29 βαθμούς), 19 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 15 έως τους 34 βαθμούς), 20 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 20 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 25 έως 34 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Καλλιάνος: Έρχεται καύσωνας, μικρής διάρκειας αλλά σχετικά αυξημένης έντασης

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, η θερμοκρασία σταδιακά θα αρχίσει να ανεβαίνει από αύριο αλλά συνθήκες καύσωνα θα βιώσουμε από την Πέμπτη 18 Αυγούστου και μέχρι την Κυριακή 21 Αυγούστου.

«Ο καύσωνας που θα έρθει επομένως, με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, θα έχει διάρκεια 4 ημέρες, αν δεν αλλάξει κάτι στα επόμενα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων», εξηγεί, ενώ αναφορικά με τις θερμοκρασίες, την ερχόμενη Παρασκευή 19/8 και το Σάββατο 20/8, που πιθανότατα θα είναι οι πιο δύσκολες ημέρες, οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει στους 40-41°C και τοπικά ακόμη και στους 42°C.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-08-22

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά αρχικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και απο τις απογευματινές ώρες τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-08-22

Αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-08-22

Αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στην Κρήτη έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-08-22 ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-08-22

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Πιθανοί τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.