Latest News

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Δήμος Πειραιά- ''Στα κάγκελα'' κάτοικοι για την παραχώρηση δημόσιων δρόμων σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 
Στα ''κάγκελα'' συνεχίζουν να βρίσκονται κάτοικοι του Δήμου Πειραιά που διαμαρτύρονται για την παραχώρηση δημόσιων δρόμων σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στο κέντρο... της πόλης.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά με γενικό σύνθημα «Δικαίωμα στην Πόλη», προχώρησε σε ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 16 Ιουλίου έξω από τον χώρο της σχολής και γνωστοποίησε το πρόβλημα με  επισκέψεις “door to door» σε κατοικίες και επιχειρήσεις, με στόχο την ενημέρωση κατοίκων της περιοχής για τη μη εκχώρηση δημόσιων δρόμων στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Saint Paul»,

Ήδη έχουν κατατεθεί  Ψηφίσματα Διαμαρτυρίας και Αντίθεσης  τα οποία και υπογράφουν 200 κάτοικοι και εργαζόμενοι και η λίστα μεγαλώνει καθώς οι δημότες ενημερώνονται και συνειδητοποιούν ότι μια τέτοια αποδοχή του αιτήματος της σχολής καταργεί πολλές θέσεις στάθμευσης επί των οδών Χαρ. Τρικούπη και επί της Κουντουριώτου. 

Αν και το Α’ Δημοτικό Διαμέρισμα καταψήφισε ομόφωνα την πρόταση της ιδιωτικής επιχείρησης, αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Πειραιά πριν από λίγες μέρες, τα μέλη της έκαναν αποδεκτό το αίτημα της σχολής, κατά παράβαση της νομιμότητας καθώς δεν είχαν προσκομιστεί τα απαραίτητα έγγραφα όπως είναι οι οικοδομικές άδειες, βάσει των οποίων αποδεικνύεται η νομιμότητα του αιτήματος του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. 

Η ιδιωτική επιχείρηση οφείλει να βρει τρόπους να καλύψει τις ανάγκες της όπως έχουν κάνει αντίστοιχα άλλα ιδιωτικά σχολεία του Πειραιά και όχι να ζητά την παραχώρηση και άλλου δημόσιου δρόμου τον οποίο θα στερηθούν οι κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής.