Latest News

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμού

 Δύσκολη η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη φωτιά στο Ρέθυμνο, με το μέτωπο στην Κρύα Βρύση να είναι αυτό που απασχολεί κυρίως ...τις δυνάμεις.

Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 ενημέρωσε τους κατοίκους του οικισμού Μέλαμπες για εκκένωση των εστιών τους προς Νέα Κρύα Βρύση.

«Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Η φωτιά επεκτείνεται και στο Κάτω Ροδάκινο και στον Άνω Ορνέ! Περιμένουμε ελικόπτερα της πυροσβεστικής από Καλαμάτα και Αθήνα αλλά δεν ξέρουμε πότε θα έρθουν!!» σημείωσε ο δήμαρχος της περιοχής του Αγίου Βασιλείου.

Οι δυνάμεις στην περιοχή έχουν ενισχυθεί σημαντικά και ειδικότερα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν: 78 πυροσβέστες με 25 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 4 ελικόπτερα. 

Σε ύφεση η φωτιά στην Κέρκυρα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην Κέρκυρα, είναι σε ύφεση.

Η φωτιά είχε εκπληρωθεί πλησίον της περιοχής Χλοματιανά και για την κατάσβεσή τις είχαν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις, που συνεχίζουν την επιχείρηση μέχρι να σβήσουν οι φλόγες. 

Αναλυτικά, στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.