«Αυτή τη στιγμή η φωτιά παρά τη φορά του ανέμου, πηγαίνει αντίθετα, και επιχειρεί να μπει στον οικισμό της Διώνης», τόνισε ο Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας για τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην Πεντέλη.
«Έχω παρατάξει τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, μου στέλνουν τρία ακόμα πυροσβεστικά να δημιουργήσουμε μια ζώνη, γιατί αν η φωτιά μπει μέσα στον οικισμό της Διώνης που είναι πευκόφυτος, πραγματικά η καταστροφή θα είναι πιο μεγάλη» προειδοποίησε ο Βαγγέλης Μπουρνούς.
«Ο οικισμός έχει δοθεί εντολή από νωρίς να εκκενωθεί, δεν έχει εκκενωθεί, άνθρωποι μένουν πίσω είτε γιατί δεν το πιστεύουν, είτε γιατί θέλουν να προστατέψουν την περιουσία τους» επισήμανε.
«Ο οικισμός έχει 2.500 μόνιμους κατοίκους, ένα μεγάλο μέρος από αυτούς είναι ακόμα στα σπίτια τους. Η φωτιά δεν πρέπει να περάσει την Επτανήσου», τόνισε.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίουέκανε την εκτίμηση ότι στην περιοχή του Ντράφι πρέπει να έχουν καεί τουλάχιστον 10 σπίτια.
