Latest News

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Power Pass: «Έπεσε» η πλατφόρμα - Τι αναφέρει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης


Προσωρινά μη διαθέσιμες είναι ορισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του... Power Pass.

powerpass

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες που δεν λειτουργούν είναι αυτές που αφορούν τα επιδόματα. Αυτό σημαίνει πως όσοι θέλουν να υποβάλουν αίτηση για το Power Pass ή το Fuel Pass, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.

Τα αίτια του τεχνικού προβλήματος δεν έχουν διευκρινιστεί. Πάντως, κανονικά έχουν πρόσβαση στο taxisnet όσοι θέλουν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, η προθεσμία για τις οποίες παρατάθηκε ως τις 29 Ιουλίου.

Power Pass: Μέχρι τις 30 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων

Για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7 και 8 είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα του Power Pass ενώ αναμένεται και το άνοιγμα για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 και 0. Μέχρι το Σάββατο θα έχουν ανοίξει όλα, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Ιουνίου.

Η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022. Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600€.

Δικαιούχος του Power Pass είναι κάθε πολίτης που:

  • είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό του εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000 ευρώ, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020,
  • διαθέτει ΑΦΜ ο οποίος δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο και
  • επιβαρύνθηκε με συνολική αύξηση μεγαλύτερη των 30 € στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. Από την Παρασκευή 17-06-2022 το vouchers.gov.gr θα είναι διαθέσιμο για πολίτες με ΑΦΜ που λήγει σε 1 και, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η πλατφόρμα θα ανοίγει κλιμακωτά για το σύνολο των δικαιούχων και θα εκδίδονται νεότερες ανακοινώσεις.