Latest News

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Σήμερα οι ποινές για τους 8 που κρίθηκαν ένοχοι

 
Τις ποινές που θα τους επιβληθούν για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα- τον Νοέμβριο του 2017- θα μάθουν σήμερα οι οχτώ κατηγορούμενοι που... κρίθηκαν ένοχοι

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο θα ανακοινώσει την απόφαση για τις ποινές οι οποίες θα επιβληθούν στους οχτώ κατηγορούμενους οι οποίοι την περασμένη Πέμπτη κρίθηκαν ένοχοι για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια. Πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, τη δήμαρχο Μάνδρας και πέντε στελέχη της Πολεοδομίας και της υπηρεσίας αστυνόμευσης ρεμάτων, την εποχή που έγιναν οι πλημμύρες. 

Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την πρόταση της εισαγγελέως έδρας, για τα αιτήματα των οχτώ κατηγορούμενων σχετικά με την αναγνώριση ελαφρυντικών. Αφού κρίνει αυτό το ζήτημα το δικαστήριο, μετά το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές που θα επιβληθούν και η ποινική μεταχείριση των καταδικασθέντων. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από διαδικασία που συμπλήρωσε τα 2,5 χρόνια, το δικαστήριο κήρυξε αθώους 13 εκ των κατηγορουμένων- ανάμεσά τους η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου- θεωρώντας ότι δεν στοιχειοθετούνται για αυτούς οι πράξεις που τους αποδόθηκαν έπειτα από την πολύμηνη εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στη Μάνδρα. 

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε ότι οι οχτώ είναι υπαίτιοι εκ της θέσεως και της αρμοδιότητας που είχε ο καθένας και πράξεων και παραλείψεων τους. Οι φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα κόστισαν τη ζωή 25 ανθρώπων και προκάλεσαν τεράστιες υλικές καταστροφές.