Latest News

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Πρωτοφανής επίθεση Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: «Για εμένα δεν υπάρχει πια, δε θα συναντηθώ ξανά μαζί του»

«Από σήμερα, για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του» δήλωσε Ρετζέπ ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του ...τουρκικού υπουργικού συμβουλίου.

Ο ίδιος διεμήνυσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας. 

«Είχαμε συμφωνήσει μαζί του για το συμβούλιο στρατηγικής συνεργασίας, στο οποίο δεν θα συμμετέχω. Δεν θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη» επέμεινε, διερωτώμενος «η Ελλάδα έχει κτίσει 10 βάσεις… Εναντίον ποιας χώρας;». 

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και για την ομιλία του στο Κογκρέσο, λέγοντας «έκανε συστάσεις για τη μη πώληση F-16 στην Τουρκία». 

«Οι ΗΠΑ είναι πιθανό να αποφασίσουν μόνες τους για την πώληση των F-16 στην Τουρκία, χωρίς να χρειάζεται να συμβουλευτούν τον Έλληνα πρωθυπουργό» σημείωσε ο ίδιος σαρκαστικά. 

Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: «Για εμένα δεν υπάρχει πια, δε θα συναντηθώ ξανά μαζί του»
ΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ: Η συνάντηση των δύο ηγετών στην προεδρική κατοικία του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

«Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη διαμάχη μας. Παρ' όλ' αυτά, την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τις ΗΠΑ και μίλησε στο Κογκρέσο και τους προειδοποίησε να μην μας δώσουν F-16», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε στις δηλώσεις αυτές μετά την τελετή καθέλκυσης νέου υποβρυχίυ, όπου εξαπέλυσε προειδοποιήσεις κατά των «κακών γειτόνων», κοινώς Ελλάδας και Κύπρου, και των διεθνών συμμάχων.


Σε δήλωση σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προχώρησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών», απάντησε ο κ. Οικονόμου.