Latest News

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Νέες φήμες για τον Πούτιν – Επέζησε από απόπειρα δολοφονίας λένε τώρα οι Ουκρανοί

 Απόπειρα  δολοφονίας του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, έγινε περίπου πριν από δύο μήνες... όπως υποστηρίζει  ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, με συνέντευξή του στην ειδησεογραφική υπηρεσία Ukrayinska Pravda.

Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, ισχυρίζεται ότι η απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν έγινε από άτομα που προέρχονταν από την περιοχή του Καυκάσου, μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο.

«Έγινε απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν. Δέχθηκε επίθεση, όπως λέγεται, από άτομα από τον Καύκασο. Δεν είναι πληροφορία  που δημοσιοποιήθηκε. Επρόκειτο για  μια απολύτως αποτυχημένη απόπειρα, αλλά έγινε. Ήταν περίπου πριν από δύο μήνες», δήλωσε συγκεκριμένα στην Ukrayinska Pravda ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, επισημαίνοντας: «Επαναλαμβάνω ήταν μια αποτυχημένη απόπειρα. Δεν δόθηκε δημοσιότητα, αλλά έγινε».

Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητες πηγές, όπως επισημαίνει το βρετανικό skynews.

Η πλήρης συνέντευξη του Ουκρανού αξιωματούχου θα μεταδοθεί αύριο και πιθανολογείται ότι περιέχει περισσότερες πληροφορίες για την απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Μπουντάνοφ είχε πυροδοτήσει φήμες για την υγεία του Πούτιν, ισχυριζόμενος ότι είναι «σε πολύ κακή ψυχολογική και φυσική κατάσταση και είναι πολύ άρρωστος».

Κάτι που επίσης δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν δήλωσε  ότι ο Πούτιν είχε προσβληθεί από καρκίνο κατά το παρελθόν, αλλά ξεπέρασε το πρόβλημά του.

Άλλες τέσσερις απόπειρες δολοφονίας του Πούτιν, γράφει η Sun

Σύμφωνα με την βρετανική Sun, μέχρι τώρα έχουν γίνει συνολικά τέσσερις απόπειρες δολοφονίας του Βλαντίμιρ Πούτιν, γεγονός που ανάγκασε τον Ρώσο πρόεδρο να συγκροτήσει την δική του ομάδα ελεύθερων σκοπευτών, οι οποίοι δημιουργούν μία ασπίδα προστασίας γύρω του, όπου κι αν πάει.

Η αποστολή των ελεύθερων σκοπευτών που συνοδεύουν τον Πούτιν είναι να εντοπίζουν πιθανούς οπλοφόρους που θα μπορούσαν να απειλήσουν τον Ρώσο πρόεδρο και να τους «εξουδετερώνουν»  εγκαίρως, σύμφωνα με την Sun.

Ο Ρώσος πρόεδρος φαίνεται πως έχει εμμονή με την ιδέα ότι κάποιος θα προσπαθήσει να τον σκοτώσει και γι αυτό παίρνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με την Sun οι μόνοι που μπορούν να τον πλησιάζουν είναι τα μέλη του  προσωπικού του στρατού ασφαλείας.

Η βρετανική εφημερίδα  γράφει επίσης ότι ο Πούτιν φοβάται ότι θα τον δηλητηριάσουν και γι αυτό πριν καθίσει στο τραπέζι του φαγητού υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που δοκιμάζουν το πιάτο  που πρόκειται να καταναλώσει.