Latest News

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Δήμος Πειραιά- Ποιο είναι το golden boy με μισθό 3.500 ευρώ στο Κανάλι Ένα


 Στο παραπέντε στην κυριολεξία ήρθε εκτός ημερησίας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά το θέμα για την έγκριση νέου ''Εκτελεστικού Μέλους'' του Δ.Σ. της ΔΗΡΑΠ με μισθό 3.500 ευρώ ...μικτά που αντιστοιχεί σε πάνω από 2.000 ευρώ καθαρά το μήνα, όπως είχε αποκαλύψει το Reportaznet

Την σχετική εισήγηση ανέλαβε να κάνει ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ, ο οποίος βρέθηκε στην άβολα αμήχανη θέση να προσπαθεί να εξηγήσει την συγκεκριμένη επιλογή που επί της ουσίας τον καθιστά διακομητικό στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, καθώς παραχωρεί μια σειρά από αρμοδιότητες διοίκησης σε μη αιρετό που μάλιστα θα λαμβάνει μεγαλύτερο μισθό από τον ίδιο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ υποστήριξε ότι το νέο ''εκτελεστικό μέλος'' θα παίρνει τα ίδια χρήματα με τον απερχόμενο διευθυντή που ήταν επί σειρά ετών στη συγκεκριμένη θέση, αλλά υποβιβάζεται σε απλό δημοσιογράφο, χωρίς ν' αποχωρεί από το Δημοτικό Ραδιόφωνο ή από το μισθολόγιο του Δήμου Πειραιά, όπως τουλάχιστον ανέφερε ο Δήμαρχος ο οποίος δήλωσε ότι θα βρει τρόπο να συνεχίσει τη συνεργασία με το άτομο που κρίθηκε ότι δεν έκανε για τη διοίκηση του Δημοτικού Ραδιοφώνου. 

Σε κάθε περίπτωση, ο μισθός των 3.500 ευρώ του νέου εκτελεστικού μέλους προκαλεί εντύπωση τουλάχιστον για εργαζόμενο σε Δημοτική Επιχείρηση, καθώς ξεπερνά τις αντιμισθίες των αντιδημάρχων [2.137,50 €], του προέδρου του Δ.Σ. [900 €] ακόμη   της Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά [3.206,25 €] και συγκρίνεται με εκείνο του Δημάρχου άνω των 100.000 κατοίκων [4.275 €] που καθαρά είναι 2.412 € όπως τουλάχιστον ανέφερε ο Γιάννης Μώραλης]

Πάντως, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ, υπάρχουν εργαζόμενοι που παίρνουν 1850 με 1950 ευρώ καθαρά, με αποτέλεσμα κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι να ...ζηλέψουν και να δηλώσουν πως θέλουν να έρθουν στο Κανάλι Ένα.

Παράλληλα για τη συγκεκριμένη απόφαση της ΔΗΡΑΠ τίθεται και θέμα νομιμότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς ο αντιπρόεδρος συμμετείχε στη συνεδρίαση όπου αποφασίστηκε να επιλεγεί ο ίδιος ως νέο ''εκτελεστικό μέλος'' με αυξημένες αρμοδιότητες, κάτι που δεν συνάδει με τις διαδικασίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μιας και δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε αποφάσεις που έχουν σχέση με το πρόσωπό του ή ακόμα και συγγενείς του.

Ποιο είναι το golden boy στο Κανάλι Ένα

Το νέο ''εκτελεστικό μέλος'' της ΔΗΡΑΠ με αρμοδιότητες γενικού διευθυντή, είναι ένα παντελώς άγνωστο πρόσωπο στη δημοσιογραφική πιάτσα του Πειραιά. Από το πουθενά εμφανίστηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ''Κανάλι Ένα'' το 2019, όταν διορίστηκε ως μη αιρετός αντιπρόέδρος στο Δ.Σ. της Δημοτικής Ραδιοφωνίας μαζί με τον Πρόεδρο γυναικολόγο στο επάγγελμα, από τη δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη. Κατά την εισήγηση για την επιλογή δεν υπήρχε καν βιογραφικό, το οποίο  παραδέχτηκε πως δεν γνώριζε  ούτε ο Δήμαρχος αν και είχε συναντηθεί μαζί του. Παρόλα αυτλα φαίνεται πως  δεν είχε καμία αμφιβολία ότι είναι ο κατάλληλος για τη διοίκηση του δημοτικού ραδιοφώνου. Πάντως, όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει σπουδές άσχετες με το αντικείμενο [ναυτιλία και τουρισμό] ενώ δηλώνει διαχειριστής μιας μικρής εταιρείας επικοινωνίας στην Πορτογαλία.

Η όποια σχέση με το ραδιόφωνο και τη δημοσιογραφία φαίνεται να υπάρχει μετά από τον ορισμό του ως μη αιρετού στη θέση του αντιπροέδρου της ΔΗΡΑΠ από τη σημερινή δημοτική αρχή Πειραιά, όπου αποδείχθηκε ''διαβατήριο'' για ν' αναλάβει την διοίκηση του δημοτικού ραδιοφώνου. Ωστόσο το νέο ''εκτελεστικό μέλος'' δεν μπορεί κανείς σοβαρός άνθρωπος να πει ότι θα κριθεί ''εκ του αποτελέσματος'', καθώς είναι ήδη εδώ και 2,5 χρόνια στη θέση  του αντιπροέδρου και το δημοτικό ραδιόφωνο παραμένει στην τελευταία θέση της ακροαματικότητας με 0,1 με ανύπαρκτη επηρροή και διαφημιστικά έσοδα, ενώ  συνεχίζει να επιχορηγείται με 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως από χρήματα των δημοτών του Πειραιά...

Τώρα να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο εκτελεστικό μέλος αν και θεωρείται δεδομένη...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 


Δήμος Πειραιά - Γιατί δίνουν 3.500 ευρώ στο νέο εκτελεστικό μέλος της ΔΗΡΑΠ [ΕΓΓΡΑΦΟ-ΑΠΟΦΑΣΗ]