Latest News

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Πόσα πλήρωσαν οι Έλληνες από την τσέπη τους μέχρι τον Οκτώβριο μόνο για test COVID - Ποιοι θησαύρισαν

 


Την ίδια στιγμή που χιλιάδες πολίτες στήνονται καθημερινά σε ουρές προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα δωρεάν μοριακό (PCR) τεστ, το «επιτελικό κράτος» του Κυρ. Μητσοτάκη φροντίζει επιμελώς να ενισχύει εκείνους που... εν μέσω πανδημίας συνεχίζουν να "θησαυρίζουν".

Το tweet του Νίκου Νικολόπουλου είναι αποκαλυπτικό για τα ποσά που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής για τα διαγνωστικά τεστ COVID πάσης φύσεως.

Δηλαδή μιλάμε για ποσά που ξεπερνούν τα 1.072.716.742 ευρώ και σε αυτά δεν υπολογίζουμε τις μάσκες και όλα τα υπόλοιπα ιατρικά και μη προϊόντα.

Ποσά που ζαλίζουν και που φαίνεται να μην έχουν τέλος καθώς τα μέτρα περιορισμού συνεχίζουν να ισχύουν με κυβερνητικές εντολές και οι προμήθειες υλικών πάνε και έρχονται.

Τώρα για το ποιες εταιρείες λαμβάνουν αυτά τα χρυσοφόρα συμβόλαια ουσιαστικά κανείς δεν ξέρει καθώς όλα τρέχουν ουσιαστικά χωρίς έλεγχο. Και αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί. 

Να έρθουν στο φως οι συμβάσεις και να γίνει πραγματικός έλεγχος για το αν υπάρχουν εμπλοκές ή σχέσεις με κυβερνητικά/κομματικά στελέχη, αν υπάρχουν συγγενικές σχέσεις και κατά πόσο έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι πολίτες έχουν υποστεί τεράστια πίεση από τα περιοριστικά μέτρα, πολίτες είναι άνεργοι, επιχειρήσεις έκλεισαν ή ετοιμάζονται να κλείσουν ενώ ολόκληρη η κοινωνάι πλέον είναι αντιμέτωπη με το φάσμα του πληθωρισμού και της συνεχούς ανόδου των τιμών σε κάθε αγαθό.