Latest News

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Το φάντασμα του COVID-19 πλανάται πάνω από τον Πειραιά


 Σαρώνει ο κορωνοϊός με τα νέα κρούσματα να ξεπερνούν τα 1.000 την ημέρα στην ευρύτερη περιοχή ...του Πειραιά.

Η κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου και αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία από τις εισαγωγές ασθενών με COVID-19 που χρήζουν νοσηλείας.

Την τραγική εικόνα στα νοσοκομεία περιέγραψε ο γιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος  Νικόλαος Βλαχάκος μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου της πόλης.

Τα κρεβάτια της ΜΕΘ και κλινική COVID-19 στο Τζάνειο νοσοκομείο έχουν γεμίσει και χρειαστεί ν' ανοίξουν και άλλη προκειμένου να μπορέσει να φιλοξενήσει και άλλους ασθενείς. Στις εφημερίες του νοσοκομείου έρχονται πλέον με συμπτώματα άτομα όλων των ηλικιών, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους βρούμε ένα κρεβάτι, τόνισε μεταξύ άλλων  ο γιατρός του Τζανείου και μάλιστα απόρησε πως κάποιοι μιλούν για αποκλιμάκωση της κατάστασης λόγω της Όμικρον.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του Πειραιά.

Την ίδια στιγμή, στο Δήμο Πειραιά  φαίνεται πως έχουν ρίξει... λευκή πετσέτα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Χαρακτηριστικό ότι απορρίφθηκε πρόταση να γίνει μια καμπάνια για τον εμβολιασμό με το επιχείρημα πως αφού δεν έχουν πειστεί μέχρι τώρα, δεν πρόκειται να το κάνουν ποτέ... 

Αντί για συνεχή ενημέρωση των δημοτών για τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας [το Κανάλι Ένα δεν το ακούει κανείς, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά], η Δημοτική Αρχή φρόντισε να κάνει την μια ανούσια εκδήλωση μετά την άλλη κατά την περίοδο των εορτών με τον COVID-19 να κάνει πάρτι στην πόλη...