Latest News

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Δήμος Πειραιά-Τηλεσυνεδρίαση παρωδία για γέλια και για...γέλια - Έτσι ορίστηκαν τα Δ.Σ. ΟΠΑΝ-ΚΟΔΕΠ-ΔΗΡΑΠ


Σε μια τηλεσυνεδρίαση - παρωδία εξελίχθηκε ο ορισμός των νέων Διοικητικών Συμβουλίων στις τρεις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Πειραιά ...[ΟΠΑΝ, ΚΟΔΕΠ, ΔΗΡΑΠ] 

Αν και δεν υπήρξαν ουσιαστικές και σοβαρές αλλαγές στη σύνθεση των νέων διοικήσεων - Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι παρέμειναν τα ίδια πρόσωπα- ωστόσο επικράτησε ένα απίστευτο μπάχαλο κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου της πόλης. 

Η διοίκηση του Δήμου και η αριστερή μειοψηφία πρότειναν υποψήφιους για τις θέσεις των νέων Διοικητικών Συμβουλίων, χωρίς, όπως φάνηκε, να έχει υπάρξει μια στοιχειώδη προετοιμασία, αλλά και συνεννόηση μεταξύ τους για να τηρηθεί η προβλεπόμενη ποσόστωση ανδρών και γυναικών σε τακτικά και αναπληρωματικά μέλη. 

Το αποτέλεσμα ήταν συνεχώς να προσθέτουν και ν' αφαιρούν ονόματα των υποψήφιων προκειμένου να πετύχουν την απαραίτητη αναλογία ανδρών και γυναικών, ώστε να μην κριθεί άκυρη η νέα σύνθεση των Δ.Σ. με τον καθένα να δίνει τη δική του ερμηνεία του σχετικού νόμου. Με τη μέθοδο του στυλ ''φύγε εσύ, άλλα εσύ'' κατάφεραν μετά από πολύ ώρα να βρουν άκρη, αλλά με διάφορες... παράπλευρες απώλειες, όπως υποψήφιος που αρχικώς είχε προταθεί για τακτικός μέλος να βρίσκεται τελικά αναπληρωματικό και αντίστροφα. 

Μάλιστα, φάνηκε πως αυτό δεν είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς, όπως αναφέρθηκε πολλές φορές, τα περισσότερα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη δεν πήγαιναν καν στις συνεδριάσεις αποκαλύπτοντας πως κάτι δεν λειτούργησε καλά  στην προηγούμενη...πετυχημένη θητεία.

Τα παράδοξα όμως δεν τελείωναν εκεί. Όταν τελικά κατάφεραν να συνθέσουν νέα διοικητικά συμβούλια, τότε μια παράταξη της μειοψηφίας θεώρησε πως πρέπει να προτείνει μη αιρετούς, που, κατά την άποψη της, θα ήταν χρήσιμοι στη διοίκηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Αυτή η κίνηση που γινόταν ''κατόπιν εορτής'' και ήταν άνευ νοήματος, δηλαδή ανόητη, φάνηκε πως δεν είχε προηγηθεί καμία συζήτηση με τη διοίκηση του Δήμου Πειραιά. 

Το κορυφαίνο ήταν πως ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης βρήκε την ευκαιρία να τους... τρολάρει, λέγοντας πως κι εκείνος σκέφτονταν να προτείνει για τη ΔΗΡΑΠ τον πρώην διευθυντής της Αυγής που παραιτήθηκε πρόσφατα για τις περικοπές στην ιστορική εφημερίδα της αριστεράς.... 

Μιλάμε για γέλια και για...γέλια σε μια ακόμη τηλεσυνεδρίαση παρωδία στο Δήμο Πειραιά...


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτά είναι τα νέα [;] Διοικητικά Συμβούλια στον Ο.Π.Α.Ν. στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. και στη ΔΗ.ΡΑ.Π. του Δήμου Πειραιά [ΟΝΟΜΑΤΑ]