Latest News

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Τζώρτζης Μονογυιός: Τα 3 ερωτήματα για το τροχαίο στην Βούλα - Η κατάθεση του φίλου του που τον έβγαλε από την Ferrari


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός... στη Βούλα.

 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η Ferrari των 800 ίππων, που οδηγούσε 45χρονος, έφυγε ξαφνικά από την πορεία του, έπεσε πάνω σε δένδρο και τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο ο οδηγός.

 

«Η πρώτη εικόνα που έχουμε δείχνει ότι δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο στο χθεσινό δυστύχημα στη Βούλα, όπου έχασε τη ζωή του ο οδηγός και τραυματίστηκε η σύζυγός του. Συγκεντρώνουμε βίντεο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της περιοχής, ενώ έχουμε αναθέσει σε ειδικό πραματογνώμονα να συντάξει πόρισμα», εκτίμησαν πηγές της Τροχαίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το σοκαριστικό τροχαίο στην Βούλα.

 

Η έρευνα, ωστόσο, συνεχίζεται με τις αρχές να ερευνούν κάθε στοιχείο, μη έχοντας εκδώσει ακόμα πόρισμα για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Κομβική θεωρείται η κατάθεση της συζύγου του Τζώρτζη Μονογυιού, η οποία ήταν συνοδηγός και πρόλαβε να βγει από το όχημα. Η Αθηνά Κοντοπάνου νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη, ευτυχώς, διαφεύγοντας τον κίνδυνο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

 

Τροχαίο Τζώρτζη Μονογυιού: Τα 3 ερωτήματα

 

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι υπάρχουν τρία βασικά ερωτήματα.

 

  • Με τι ταχύτητα έτρεχε;
  • Ενεπλάκη άλλο αυτοκίνητο;
  • Γιατί πήρε γρήγορα φωτιά το αμάξι;

 

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το δυστύχημα σημειώθηκε σε ένα σημείο που τα οχήματα συνήθως αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα, ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν ότι ο Τζώρτζης Μονογυιός δεν έτρεχε «με ιλιγγιώδη ταχύτητα». Τα πρώτα στοιχεία, δείχνουν ότι η Ferrari κινούνταν με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ. 

 

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος, πριν την πρόσκρουση σε πινακίδα της Περιφέρειας και στη συνέχεια σε δέντρο.

 

Κατά τις ίδιες πηγές, μέχρι στιγμής δεν προκύπτει εμπλοκή άλλου αυτοκινήτου, αυτό που εξετάζεται, όμως, είναι εάν έγινε ελιγμός για την αποφύγει κάποιου πεζού παραδείγματος χάρη. Αναφορικά με την φωτιά που πήρε το όχημα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ρόλο έπαιξε το ρεζερβουάρ καυσίμων ή και τα λάδια του αυτοκινήτου.

 

Τζώρτζης Μονογυιός: Η κατάθεση του φίλου του που τον έβγαλε από την Ferrari

 

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του o φίλος του Τζώρτζη Μονογυιού, ο οποίος ήταν ένας από τους δύο που ακολουθούσε το super car στην πρώτη βόλτα. «Τον βγάλαμε έξω και εκείνος δεν αντιδρούσε καθόλου και ειχε εγκαύματα σε αρκετά σημεία του σώματος του», περιγράφει στην κατάθεσή του, όπως σημειώνει το protothema.

 

«Είμαι φίλος του (σ.σ αναφέρει το όνομα του στενού φίλου του Μονογυιού) και μεταβήκαμε μαζί με τον Μονογυιού Γεώργιο, περί τις 20:15 μαζί στην περιοχή κοντά στο Ασκληπιείο Βούλας για να παραλάβει ο Μονογυιός ένα αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες. Και ξεκινήσαμε προς την οικία του στη Βουλιαγμένη για να σταθμεύσει εκεί. Στη λεωφόρο Ποσειδώνος κινούνταν μπροστά ο Μονογυιος, πίσω η Porsche και πιο πίσω εγώ.Ήταν αυτοκίνητο μάρκας Porsche Cayenne χρώματος λευκού ιδιοκτησίας του Μονογυιού Γεωργίου το οποίο είχε αι αυτό γερμανικές πινακίδες. Κινούμασταν με ταχύτητα περίπου 80 χιλιόμετρα καθώς είχε φυσιολογική κυκλοφορία και δεν ήταν κενός ο δρόμος. Ο Μονογυιός πήρε τη δεξια στροφή στο ύψος της λεωφόρου Βουλιαγμένης και αστη συνέχεια την πήρε ο (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του οδηγού της Porsche Cayenne). Και όταν πήρα και εγώ αυτή τη στροφή είδα τον Σπ... να σταθμεύει και το αυτοκίνητο του Μονογυιού στη νησιδα μετά τη λεωφόρο Βάρης να έχει πέσει σε εγώ πήγα προς το αυτοκίνητο. Πήγα να ανοίξω την πόρτα του Μονογυιού και αυτό δεν άνοιγε. Ο Σπ... έβγαλε την Αθηνά και μετά με βοήθησε και βγάλαμε τον Μονογυιο από τη θέση του οδηγού ενώ το όχημα ειχε αρχίσει να πιάνει φωτιά. Τον βγάλαμε έξω και εκείνος δεν αντιδρούσε καθόλου και ειχε εγκαύματα σε αρκετά σημεία του σώματος του. Αλλοι διερχόμενοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και το 100 και το όχημα κάηκε όλο».