Latest News

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

«ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ»-Τα άστοχα νούμερα και ο εχθρός του κακού...


Το απίστευτο μπάχαλο στο ''Κανάλι Ένα'' κυριάρχησε και στην τελευταία τηλε - συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά...

Ο Δήμαρχος συνεχίζει να εκτίθεται δημόσια, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, με άστοχα επιχειρήματα που δεν πείθουν κανέναν σοβαρό άτομο που γνωρίζει την κατάσταση στο ''Κανάλι Ένα''.

Τα άστοχα νούμερα 

Μιλώντας στην τηλε - συνεδρίαση ο Δήμαρχος επανέλαβε ξανά όσα είχε υποστηρίξει και την προηγούμενη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, λες και δεν μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλημα με την λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου. 

Αυτή τη φορά, όμως, πήγε ένα βήμα πιο κάτω, εμφανίζοντας γενικά και αόριστα κάποια μεμονωμένα νούμερα σχετικά με τα ποσά χρηματοδότησης στο ''Κανάλι Ένα'' από τα ταμεία του Δήμου σ' άλλες περασμένες εποχές σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει θολές εντυπώσεις σε σχέση τη δική του  δημαρχιακή του θητεία που πληρώνει ετησίως επιχορήγηση περί 1,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή, συνολικά μέσα σε επτά χρόνια πάνω από 10 εκατ. ευρώ. 

 Έτσι, ισχυρίστηκε ότι δημοτικό ραδιόφωνο κόστιζε περί 850.000 ευρώ το 2005 και  έφτασε κοντά στα 2.000.000 ευρώ το 2010, χωρίς να εξηγήσει γιατί κατά τη δική του θητεία ο Δήμος πληρώνει σχεδόν διπλάσια επιχορήγηση σε σχέση  με το 2005, ενώ δεν ανέφερε ότι το Κανάλι Ένα απασχολούσε σχεδόν διπλάσιο αριθμό επαγγελματιών δημοσιογράφων το 2010 σε σχέση με τους 45 εργαζόμενους  σήμερα. Επιπλέον δεν θεώρησε χρήσιμο να αναφέρει πως  οι σημερινοί  μισθοί των δημοσιογράφων στο δημοτικό ραδιόφωνο δεν έχουν καμία  σε σχέση με τις εποχές που επικαλέστηκε ο ίδιος. 

Σε κάθε περίπτωση, οι συγκρίσεις με τα νούμερα  είναι δεν έχουν κανένα νόημα και δεν μπορεί ν' απαλλάσσουν τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για το Κανάλι Ένα που σήμερα είναι σαφώς ακριβότερο για τους δημότες του Πειραιά ...

Εχθρός του κακού είναι το χειρότερο...

Το χειρότερο είναι ότι ο Δημάρχος εμφανίζεται να μην καταλαβαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο ''Κανάλι Ένα'' παρά το γεγονός ότι το θέμα έρχεται κάθε λίγο και λιγάκι στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, κυρίως από τις παρατάξεις της αριστεράς που μεταφέρουν παράπονα εργαζομένων για την παρούσα διοίκηση της ΔΗΡΑΠ.

Όμως το πρόβλημα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο δεν είναι τωρινό, αλλά διαχρονικό καθ' όλη τη δημαρχική θητεία του δημερινού Δημάρχου. Πλήρως αποτυχμένη ήταν και η προηγούμενη διοίκηση της ΔΗΡΑΠ που είχε διορίστει από τον ίδιο  και έκρυβε τα προβλήματα κάτω από το χαλί για πέντε χρόνια, ακολουθώντας την τακτική της τελευταίας διοίκησης επί δημοτικής αρχής Μιχαλολιάκου. Απλώς επιβεβαίωσαν ότι εχθρός του κακού είναι το χειρότερο.

Όλα αυτά με αφορμή την Έγκριση του Νέου Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά του Δήμου Πειραιά, που, όπως καταγγέλλεται, είναι φωτογραφικός για το διορισμό ενός ΜΗ δημοσιογράφου για τη θέση του διευθυντή, προκειμένου να βολευτεί ένας ακόμη ημέτερος της Δημοτικής Αρχής.

Λες κι αυτό είναι το ζητούμενο με το Κανάλι Ένα, αλλά είπαμε πρώτα πρέπει να καταλάβει κάποιος ότι υπάρχει πρόβλημα και μετά [αν μπορέσει] να το λύσει ...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΡΑΠ: Οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας στο «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ»