Latest News

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Meteo: Ισχυρή η βροχόπτωση στην Αττική -Πάνω από 30 χιλιοστά σε λιγότερο από 2 ώρες [ΧΑΡΤΗΣ]


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες καταγράφηκαν στην δυτική και βορειοανατολική χώρα ως τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής... σύμφωνα με το meteo.

 

Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα στοιχεία των καταγραφών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, αξιόλογες κατά τόπους βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν σήμερα όπως αναμένονταν κυρίως στα δυτικά και στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας όπου περισσότερα από 70-80 χιλιοστά καταγράφηκαν σε λιγότερο από 8 ώρες.

 

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στην Αττική όπου καταγράφθηκαν περισσότερα από 30 χιλιοστά σε λιγότερο από 2 ώρες.

 

Εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας ανέβηκε απότομα η άνοδος της στάθμης του νερού στο ρέμα Πικροδάφνης, όπου μέσα σε 10 λεπτά (μεταξύ 1500 και 1510) η στάθμη του νερού ανέβηκε 75 εκατοστά, φθάνοντας στα 90 εκατοστά ύψος και 20 λεπτά αργότερα ξεπέρασε οριακά το 1 μέτρο.

 

Ένα τέτοιο συμβάν, όπως σημειώνει το meteo, αναδεικνύουν την ανάγκη για ύπαρξη πυκνού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών αλλά και μετρητών στάθμης νερού, με σκοπό την έγκαιρη και ακριβή αποτύπωση των τρεχουσών καιρικών συνθηκών.

 

Meteo: Ισχυρή η βροχόπτωση στην Αττική, την Παρασκευή -Πάνω από 30 χιλιοστά σε λιγότερο από 2 ώρες

 

Σύμφωνα με το meteo, το μεγαλύτερο ύψος βροχής μέχρι τις 18:30 καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στην Κάτω Βλασία Αχαΐας, όπου έφτασε τα 88 χιλιοστά. Αυτοί είναι οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής: 

 

Meteo: Ισχυρή η βροχόπτωση στην Αττική, την Παρασκευή -Πάνω από 30 χιλιοστά σε λιγότερο από 2 ώρες