Latest News

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - Ποιος ευθύνεται όταν εργαζόμενοι δεν δουλεύουν αλλά πληρώνονται κανονικά από τα ταμεία του Δήμου [ΒΙΝΤΕΟ]

 




Αλήθεια, ποιος μπορεί να ευθύνεται όταν εργαζόμενοι δεν δουλεύουν, αλλά πληρώνονται κανονικά από τα ταμεία του Δήμου Πειραιά;

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, αλλά προκύπτει μετά την δημόσια απορία - ομολογία του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη ότι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ''Κανάλι Ένα'' υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν δουλεύουν κανονικά, αλλά συνεχίζουν να πληρώνονται από τη ΔΗΡΑΠ που επιχορηγείται ετησίως με 1,6 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Πειραιά. 

''Αυτοί [σ.σ.οι εργαζόμενοι] πρέπει να φύγουν ή να μείνουν''; ήταν το άστοχο ερώτημα που έθεσε ο Δήμαρχος και κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν θέση σε τηλε-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. 

Κανείς από όσους συμμετείχαν στη συνεδρίαση δεν απάντησε σοβαρά και ξεκάθαρα στο επικοινωνιακό δίλημμα του Δημάρχου ο οποίος θα έπρεπε να έχει σκεφθεί ποιος έχει την ευθύνη ένας εργαζόμενος σε δημοτική επιχείρηση να μην δουλεύει κανονικά αλλά να συνεχίζει να πληρώνεται με χρήματα των δημοτών. 

Ο εργαζόμενος εκπαιδεύτηκε επί σειρά ετών από τους υπεύθυνους της δημοτικής αρχής Πειραιά και της δημοτικής επιχείρησης ότι δεν χρειάζεται να δουλεύει ένα 8ωρο καθημερινά για να εισπράτει κανονικά το μισθό του. Αυτό συνέβαινε και στα επτά χρόνια της Δημαρχίας του Γιάννη Μώραλη και στις δύο διοικήσεις της ΔΗΡΑΠ που είχε διορίσει ο ίδιος Δήμαρχος και έλεγε δημόσια ότι είναι πετυχημένες. Τώρα βγαίνει και αποκαλύπτει ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν δουλεύουν κανονικά όπως τους έμαθαν να κάνουν οι ίδιοι και αναρωτιέται εάν πρέπει να φύγουν ή να μείνουν, λες και ευθύνονται αυτοί για τα λάθη των άλλων που τους επέτρεπαν για χρόνια να έχουν αυτήν την προνομιακή μεταχείριση.

Μήπως, ο Δήμαρχος  θα ήταν καλύτερα να θέσει το δίλημμα, εάν πρέπει να μείνουν ή να φύγουν όσοι υπεύθυνοι άφηναν τους εργαζόμενους να μην δουλεύουν και  πληρώνονται κανονικά από τα ταμεία του Δήμου Πειραιά;