Latest News

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα 43χρονης που έχασε τη μάχη – «Αν είχα κάνει το εμβόλιο…»

 


«Είμαι 43 χρονών, έχω δύο μικρά παιδάκια. Τη Θεοδώρα μου και τον Γιαννάκη μου. Είμαι στο νοσοκομείο, στην πτέρυγα Covid στην Καβάλα. Αν είχα κάνει το εμβόλιο ...αυτήν την στιγμή μπορεί να μην ήμουν σε αυτήν την κατάσταση.»

Αυτά έγραφε μεταξύ άλλων από το νοσοκομείο μία 43χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, που νόσησε βαριά από κορωνοϊό και τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η Θεανώ παρέμενε ανεμβολίαστη λόγω φόβου, καθώς την πρώτη φορά που είχε κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, της είχε δοθεί δυνατότητα μόνο για το εμβόλιο της AstraZeneca. Έκτοτε, λόγω αναβλητικότητας όπως η ίδια έγραφε, δεν κανόνισε εκ νέου ραντεβού.

Λίγες ημέρες πριν διασωληνωθεί στη ΜΕΘ, έγραψε ένα κείμενο στο κινητό της τηλέφωνο, τονίζοντας ότι αν είχε κάνει το εμβόλιο δεν θα βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση και λόγω της αναβλητικότητάς της έχασε τη ζωή, τα παιδιά και την οικογένειά της. Το συγκλονιστικό μήνυμα της Θεανούς το ανήρτησε στο Facebook ο αδελφός της με την ελπίδα να γίνει γνωστό και να γλιτώσει, όπως λέει, έστω κι ένα παιδί την ορφάνια.

Το μήνυμα της 43χρονης

«Είμαι 43 χρονών, έχω δύο μικρά παιδάκια. Τη Θεοδώρα μου και τον Γιαννάκη μου. Είμαι στο νοσοκομείο, στην πτέρυγα Covid στην Καβάλα. Αν είχα κάνει το εμβόλιο αυτήν την στιγμή μπορεί να μην ήμουν σε αυτήν την κατάσταση. Λίγο αυτά που άκουγα από τον έναν και τον άλλον, λίγο η αναβλητικότητά μου, δεν το έκανα. Τι κέρδισα; Δεν κέρδισα… Το αντίθετο. Έχασα την ζωή μου, τα παιδιά μου, την οικογένεια μου. Μια φορά μπήκα στο σύστημα και έβαλα τα στοιχεία μου για να το κάνω. Βγήκε το ΑstraΖeneca. Άστο λέω άλλη φορά… Άλλη; Ποια άλλη; Δεν υπάρχει άλλη φορά. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα οι γιατροί το λένε και εμείς δεν ακούμε… ακούμε τον έναν και τον άλλον, που δεν είναι γιατρός. Ο καθένας μας έχει ένα γιατρό που εμπιστεύεται. Ας τον ρωτήσει τι γίνεται στα νοσοκομεία…», έγραφε η Θεανώ.

Η νύφη της άτυχης 43χρονης ανέφερε πως «είχε αφήσει μηνύματα για όλους, για τα αδέλφια της από ένα μήνυμα ξεχωριστό, για τον πατέρα της, για τα παιδιά της, για τους γιατρούς που διασωληνώνουν μπροστά στον κόσμο που έχει αυτή την ασθένεια και μπορεί να διασωληνωθούν και αυτοί μετά, αλλά είναι πολύ άσχημο όταν το βλέπει, αυτό εξέφρασε».

«Αντιλήφθηκε πως μια απλή αναβλητικότητα μπορεί να οδηγήσει σε κάτι που δεν μπορείς να αντιδράσεις, σε κάτι που δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις», λέει ο Ανδρόνικος Σιβρόπουλος, αδελφός της 43χρονης. «Μακάρι να ευαισθητοποιηθεί κάποιος και να προλάβει».