Latest News

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

'Αρχισαν τα όργανα στη ΔΗΡΑΠ - 24ωρη απεργία στον δημοτικό Ρ/Σ “ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ” και το “kanaliena.gr”





Άρχισαν τα όργανα στη ΔΗΡΑΠ, καθώς 24ωρη απεργία στον δημοτικό Ρ/Σ “ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ” και στην ιστοσελίδα “kanaliena.gr”...αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ, ζητώντας την ανάκληση απόλυσης δημοσιογράφου.

Το ''Κανάλι Ένα'' με μηδενική ακροαματικότητα και ανύπαρκτα διαφημιστικά έσοδα λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο χάρη στην ετήσια επιχορήγηση 1, 6 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Πειραιά εδώ και επτά χρόνια δημαρχιακής θητείας Γ, Μώραλη. Συνεχίζοντας την αποτυχημένη διοίκηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής και δεν αντιδρά κανείς, αρκεί να πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι, είτε δουλεύουν κανονικά είτε όχι, όπως υποστήριξε ο ίδιος ο Δήμαρχος σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να αναφέρει ποιος ευθύνεται για αυτό το φαινόμενο. 

Η απόλυση του δημοσιογράφου δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά, όπου το τελευταίο διάστημα επικρατούσε αναταραχή με αφορμή την απόφαση της διοικήσης της ΔΗΡΑΠ να σταματήσει να παίζει ξένη μουσική με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς αντικείμενο παραγωγοί του ραδιοσταθμού, οι οποίοι προσέφυγαν  στην επιθεώρηση εργασίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την άδικη και αναιτιολόγητη απόλυση του δημοσιογράφου Νίκου Παπαϊωάννου από το δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4» του Πειραιά, στην οποία προέβη η Διοίκηση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π.) και αποφασίζει την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 24 Νοεμβρίου 2021 έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 25 Νοεμβρίου 2021, για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ» και στην ιστοσελίδα «kanaliena.gr». 

Ζητούμε την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα του.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

 

Η "Ανταρσία στο Λιμάνι" δηλώνει την συμπαράστασή της στη δίκαιη απεργία των δημοσιογράφων του Καναλιού Ένα, που κηρύχτηκε από την ΕΣΗΕΑ από τις 6πμ της Τετάρτης 23/11 έως τις 6πμ της Πέμπτης 24/11. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς, που απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τους.

Εδώ και δύο χρόνια, η διοίκηση του σταθμού, με την πλήρη κάλυψη του Δημάρχου Μώραλη, με τρομοκρατία, απειλές και συκοφαντίες επιτίθεται στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Μετά τον εξαναγκασμό εργαζομένων σε αποχώρηση, την αφαίρεση εκπομπών, την απόπειρα λογοκρισίας σε ζωντανή εκπομπή, τις ΕΔΕ και τα πρόστιμα σε βάρος εργαζόμενων επειδή ενημέρωσαν, όπως τους είχε ζητηθεί, το Δημοτικό Συμβούλιο για όσα συμβαίνουν στο Κανάλι 1, προχωράει σε απολύσεις και μάλιστα υπόσχεται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες.

 

Η "Ανταρσία στο Λιμάνι" έχει φέρει πολλές φορές το θέμα του δημοτικού ραδιοφώνου στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο τελευταίο μάλιστα είχε ζητήσει να μην αποφασίσει το ΔΣ του σταθμού ούτε την ποινή ούτε την απόλυση. Αντίστοιχη θέση είχαν και οι παρατάξεις "Πειραιάς για όλους" και ¨Λαϊκή Συσπείρωση".

Η επιμονή του κ. Μώραλη να στηρίζει την αποτυχημένη διοίκηση του προέδρου της ΔΗΡΑΠ κ. Τζεφεράκου έχει φέρει το Κανάλι σε αδιέξοδο και τους εργαζόμενούς του σε απόγνωση. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την επιμονή; Πού οδηγεί η απαξίωση των εργαζόμενων και του Καναλιού; Στην μετατροπή του σε φερέφωνο της Δημοτικής Αρχής και της κυβερνητικής πολιτικής ή μήπως στην ιδιωτικοποίησή του;

 

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο ανήκει στους δημότες, οι εργαζόμενοι σε αυτό πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για το πρόγραμμα και τη λειτουργία του. Θέλουμε ραδιόφωνο αποκλειστικά δημόσιο, ανοικτό στον Πειραϊκό λαό, τα προβλήματα και τους αγώνες του. Όλοι μαζί, εργαζόμενοι και δημότες μπορούμε να το κάνουμε πράξη.