Latest News

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Μεξικό: Η νίκη παιδικού σταθμού σε λοταρία μετατράπηκε σε εφιάλτη -Τους απειλούσε συμμορία

 


Απειλές από συμμορία δέχονται γονείς στο νότιο Μεξικό, καθώς ο παιδικός σταθμός των παιδιών τους κέρδισε περίπου 840.000 ευρώ ...σε λοταρία.

 

Όπως αναφέρει το BBC, ο παιδικός σταθμός έχει περίπου 24 μαθητές και οι γονείς τους ήταν υπεύθυνοι για τη διαχείριση του ποσού της λοταρίας.

 

Ένας αριθμός από λαχνούς των 500 πέσο στην πολυδιαφημισμένη «λαχεία αεροπλάνων» του Μεξικού αγοράστηκαν από ανώνυμους ευεργέτες και δωρίστηκαν σε φτωχά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα. 

 

Η λίστα με τους 100 νικητές ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 και δημοσιεύτηκε σε μεξικανικές εφημερίδες και ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο παιδικός σταθμός.

 

Απειλές και ένας τραυματίας από πυροβολισμό

 

Μέλη του συλλόγου γονέων υποστηρίζουν ότι άρχισαν να δέχονται απειλές από μια ένοπλη ομάδα που ονομαζόταν Los Petules, η οποία απαιτούσε να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για την αγορά όπλων για τη συμμορία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες σχεδίαζε να επιτεθεί σε αντίπαλη ομάδα σε ένα γειτονικό χωριό.

 

Οι γονείς αρνήθηκαν και αντ' αυτού ξόδεψαν μέρος των χρημάτων σε μια νέα στέγη για το νηπιαγωγείο. Οι απειλές αυξήθηκαν φέτος όταν οι γονείς αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα υπόλοιπα 14 εκατομμύρια πέσος για έργα υποδομής του χωριού τους.

Τον Μάρτιο, ένας πατέρας δέχθηκε πυρά από μέλη συμμορίας που του ζήτησαν να του παραδώσει το χρηματικό έπαθλου, ενώ τον περασμένο μήνα, η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν η συμμορία φέρεται να επιτέθηκε σε γυναίκες και παιδιά στο χωριό, με αποτέλεσμα 28 οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Εκπρόσωπος των οικογενειών είπε ότι έχουν ειδοποιήσει τις τοπικές αρχές, τονίζοντας ότι εάν η συμμορία δεν διαλυθεί, δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις οικίες τους.