Latest News

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Δήμος Πειραιά: Διαφημίζει το σόου με τις Ferrari, ενώ τα απορριμματοφόρα κυκλοφορούν με φθαρμένα ελαστικά! {ΕΙΚΟΝΕΣ}



Την στιγμή που η Δημοτική Αρχή Πειραιά διαφημίζει το σόου με τις Ferrari, βγαίνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και καταγγέλλουν ότι παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα καθώς αναγκάζονται να κάνουν δρομολόγια με οχήματα που...

έχουν παλαιά και φθαρμένα ελαστικά!

Αναλυτικά, το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών Εργατοτεχιτών του Δήμου Πειραιά καταγγέλλει τα εξής:

 Η δημοτική αρχή Πειραιά ακολουθώντας κατά πόδας την κυβέρνηση και εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική της, έχει υιοθετήσει και το δόγμα της να βάζει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο ζύγι κόστους – οφέλους.

Όπως είχαμε καταγγείλει με ανακοίνωση μας και τον προηγούμενο μήνα που η διοίκηση κάλεσε σε απολογία εργαζόμενο χειριστή μηχανήματος έργου γιατί αρνήθηκε να εκτελέσει δρομολόγιο με σάρωθρο που είχε φθαρμένα και πεπαλαιωμένα ελαστικά τροχών και τελικά αναγκάστηκε να προμηθευτεί και να τα αντικαταστήσει με νέα, έτσι συνεχίζει την ίδια τακτική και με απειλές και εκφοβισμούς επιβάλει στους εργαζόμενους να βγαίνουν δρομολόγιο με οχήματα που έχουν παλαιά και φθαρμένα ελαστικά.

Η δημοτική αρχή Πειραιά δεν απαξιώνει μόνο την υπηρεσία καθαριότητας που στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας, μετά και την τροποποίηση – «τεμαχισμό» της υπηρεσίας στον ΟΕΥ που ψήφισε, πρωτίστως με τις ενέργειες της απαξιώνει την υγεία, την ασφάλεια, ακόμα και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων, που όπως φαίνεται ξεκάθαρα τους υπολογίζει ως αναλώσιμους, ενώ θέτει σε κίνδυνο και την ασφάλεια διερχόμενων οχημάτων και ανθρώπων σε περίπτωση ατυχήματος, με την ευθύνη να βαραίνει τον εργαζόμενο οδηγό

Το να επιβάλεις σε εργαζόμενο να βγάλει στο δρόμο όχημα με παλαιά και φθαρμένα ελαστικά, αποτελεί εγκληματική ενέργεια!!!

Για την δημοτική αρχή Πειραιά αποτελούν κουκίδες σε λογιστικό φύλλο οι δεκάδες νεκροί συνάδελφοι μας που άφησαν την τελευταία πνοή τους πάνω ή πίσω από τα οχήματα των δήμων και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων που σακατεύτηκαν την ώρα της εργασίας τους.

Για την δημοτική αρχή όπως και για την κυβέρνηση η κερδοφόρα «ανάπτυξη» των λίγων χτίζεται πάνω στις πλάτες των πολλών που καθημερινά δίνουν τη μάχη για το μεροκάματο και στα ερείπια των εργασιακών δικαιωμάτων.

Την αδιαφορία και την απαξίωση της δημοτικής αρχής τη ζούμε καθημερινά τόσο από την αρχή της πανδημίας, με τα ελλιπέστατα έως ανύπαρκτα μέσα και μέτρα προστασίας, όσο και από τις τριτοκοσμικές συνθήκες και χώρους εργασίας και από την μη χορήγηση των προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο δήμαρχος αρνείται οποιαδήποτε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου μας. Δεν έχει τίποτα και δεν μπορεί να αντικρούσει τις καταγγελίες μας, παρά αρέσκεται σε αυτά που του μεταφέρουν πρόθυμοι οσφυοκάμπτες που έχει διορίσει με δική του απόφαση σε θέσεις «ευθύνης» για να εφαρμόζουν την πολιτική της δημοτικής αρχής σε βάρος των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή Πειραιά για την εγκληματική αδιαφορία και απαξίωση που δείχνει στα θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Να πάρει τώρα μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους και να σταματήσει να παίζει με τη ζωή τους.

Όπως έχουμε κάνει γνωστό το Σωματείο μας έχει στείλει εξώδικο στη δημοτική αρχή Πειραιά προκειμένου να εφαρμοστεί η νομοθεσία σε ότι έχει να κάνει με τα οφειλόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας παρελθόντων ετών. Η επόμενη κίνηση μας, εφόσον η δημοτική αρχή συνεχίζει να αδιαφορεί, είναι να καταθέσουμε αγωγή και να διεκδικήσουμε δικαστικά αυτά που αλλού θεωρούνται αυτονόητα.   

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν  σε φοβέρες και απειλές βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Να μην ανεβαίνουν σε κανένα όχημα που δεν είναι κατάλληλο και ασφαλές για κυκλοφορία. Να μην δέχονται να εργαστούν αν δεν τους έχουν χορηγηθεί όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπει ο νόμος και κάτω από ακατάλληλες και τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας. Να οργανωθούν και να συσπειρωθούν στο Σωματείο και μαζί να παλέψουμε βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τις ανάγκες της δημοτικής αρχής.

Για εργασία με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.











ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ