Latest News

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα στον Πειραιά για τις ρυπογόνες εργασίες της COSCO ΤΕΚΑΛ

 Αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα στον Πειραιά για τις ρυπογόνες εργασίες της  COSCO ΤΕΚΑΛ μετά από ομόφωνη απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου της Α΄ δημοτικής κοινότητας Πειραιά για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των μνημείων ...

της Πειραϊκής.








Η φωνή της τοπικής κοινωνίας της Πειραϊκής χερσονήσου των 55000 κατοίκων  αποτέλεσε το έναυσμα ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα ο εισαγγελέας Πειραιά και να διατάξει προκαταρκτική εξέταση μαρτύρων.


Η τοπική κοινωνία απαιτεί:

Να προστατευθεί η πολιτιστική κληρονομιά και τα μνημεία της Πειραϊκής από τις εργασίες της COSCO 

Να σταματήσει η διαρκής ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος από τα βαρέα μέταλλα των βυθοκορημάτων που μεταφέρονται καθημερινά στην  Πειραϊκή από την Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος ,ρυπαίνουν τη θάλασσα και εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα. 

Να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία από τα βυθοκορήματα τα οποία καθημερινά  διασπείρονται στην θάλασσα και στον αέρα  και κατά συνέπεια  εισπνέονται από τους λουόμενους της παραλίας της Σχολής Δοκίμων και της Πειραϊκής ακτογραμμής, από τους κατοίκους, από τους επισκέπτες των καταστημάτων εστίασης , από τους μαθητές του 54ου Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου τα οποία βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τις επικίνδυνες εργασίες 

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, η Περιφέρεια Αττικής η οποία με αυτοψία της διαπίστωσε την σωρεία των παραβάσεων προ τριμήνου δεν έχει ακόμη τολμήσει να επιβάλλει  τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος.



Αναλόγως πράττει και η Δημοτική αρχή Πειραιά τηρώντας διαρκώς σιγήν ιχθύος παρ’ ότι είναι στην δική της αρμοδιότητα να απαιτήσει την προστασία της υγείας των δημοτών καθώς και του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της πόλης  .

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ 16/9/2021