Latest News

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Κατώτεροι των περιστάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά - Κάτι κουρασμένα παληκάρια σε καφενείο

 
Η αλήθεια είναι ότι το επίπεδο στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά δεν ήταν και ιδιαίτερα υψηλό τα ...τελευταία χρόνια. 

Ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς πως θα έπεφτε τόσο χαμηλά με τις τηλε-συνεδριάσεις που γίνονται εδώ και ενάμιση χρόνο με το πρόσχημα των μέτρων για την πανδημία του κορωνοίου, ενώ το ίδιο διάστημα πραγματοποιούται άλλες πανηγυρικέςεκδηλώσεις τύπου 'Ημέρες Θάλασσας'' στην πόλη. 

Αποκορύφωμα είναι στέλεχος της Δημοτικής Αρχής και μάλιστα στη διοίκηση Δημοτικής Επιχείρησης έλεγε με καμάρι σε ζωντανή μετάδοση πως παρακολουθούσε τον αγώνα του Ολυμπιακού από το  ''Γ. Καραίσκάκης'', ενώ παράλληλα συμμετείχε στην τελευταία τηλε - συνεδρίαση, όπου είχαν την τιμητική τους θέματα της αρμοδιότητάς του...

Τι βλέπουμε στις τηλε - συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

Ο Δήμαρχος χωρίς να έχει ουσιαστικά αντιπολίτευση φαίνεται να έχει κουραστεί να λέει τα ίδια και τα ίδια, καθώς συνηθίζει ν' απαντά κάθε φορά μετά από παρέμβαση δημοτικού συμβούλου. Κάποιες φορές, μάλιστα, δεν κρύβει τον εκνευρισμό του και εξαντλείς τον κανονισμό να παίρνει κάθε λίγο και λιγάκι το λόγο, δίνοντας μακροσκελείς απαντήσεις σε έντονο ύψος  ακόμη και για ...ψύλου πήδημα. Δίνει την εντύπωση ότι πλέον πιστεύει ότι μετά από 7 χρόνια θητείας δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο στο Δήμο Πειραιά, που θεωρεί πως έγινε πλέον Μονακό, λες και δεν υπάρχουν άλυτα σοβαρά προβλήματα στην πόλη. 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου φαίνεται πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ν' αποδείξει σε όλους ότι είναι ο χειρότερος στην ιστορίαπου έχει περάσει  από τα έδρανα του Δ.Σ. του Πειραιά. Αυτό μάλλον το έχει καταφέρει ήδη με προσωπικές επιθέσεις, συνεχείς διακοπές, άστοχα σχόλια και τις απειλές για κλείσιμο του μικροφώνου σε όσους δεν του αρέσουν όσα λένε στις συνεδριάσεις. Δεν καταλαβείνει ακόμα και ήταν του επισημαίνουν πως πρέπει να μαζευτεί και να τηρήσει τον κανονισμό, συνεχίζει το βιολί του και μετατρέπει τη τηλε -συνεδρίαση του Δ.Σ. σε... καφενείο ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να ενημερώνει πόσο είναι το σκορ σε αγώνα του Ολυμπιακού.

Ο συνδυασμός της μείζωνος αντιπολίτευσης απλά δεν υπάρχει από την πρώτη στιγμή αφού έχει ενσωματωθεί με τη δημοτική αρχή με στελέχη του να συμμετέχουν σε κάποιες δεύτερες θέσεις στην διοίκηση του Δήμου. Όταν παίρνουν το λόγο στις συνεδριάσεις, είναι απλά να δηλώσουν πως συμφωνούν απολύτως με τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής.

Ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραια μπορεί να έχει για πρώτη φορά τόσους πολλούς συμβούλους λόγω της απλής αναλογικής, αλλά έχει καταφέρει η παρουσία του να είναι μικρότερη ακόμη και από τότε που είχε μόλις δύο συμβούλους. Ο επικεφαλής του φλυαρεί συνεχώς με ανούσιες παρεμβάσεις που κουράζουν το Σώμα και όσους παρακολουθούν τις τηλε-συνεδρίασεις.  Συνήθως στο τέλος συμφωνεί με τη Δημοτική Αρχή και μπαίνει σε κάποια επιτροπή όπου σχεδόν ποτέ δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα για την πόλη. Μάλιστα τώρα τους ''απειλεί' στις συνεδριάσεις ότι θα βγάλει και ανακοινώσεις που συνήθως δεν διαβάζει κανείς στο facebook...

Οι συνδυασμοί της 'Λαικής Συσπείρωσης' και ''Ανταρσία στο Λιμάνι'' φαίνεται να κάνουν την προσπάθεια να θέσουν ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της πόλης, αλλά μοιάζουν να είναι εξαιρέσεις σ' ένα υποβαθμισμένο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, όπως τουλάχιστον εμφανίζεται μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο τηλε - συνεδριάσεων. 

Ας ελπίσουμε πως κάτι θα αλλάζει τώρα που θα ξαναρχίσουν οι συνεδριάσεις με φυσική παρουσία στο Δημοτικό Θέατρο, αν και  αυτό φαίνεται να είναι  εξαιρετικά δύσκολο, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, όπως λένε κάτω στον Πειραιά και όχι μόνο...