Latest News

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ληστεία τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας: Οι δύο βασικοί ύποπτοι - Γιατί η ΕΛ.ΑΣ ερευνά κι άλλες ληστείες

 


Συναγερμός έχει σημάνει για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής ένοπλης ληστείας σε τράπεζα, στο κέντρο... της Αθήνας.

 

Οι δυο δράστες της ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, στην οδό Μητροπόλεως 53, που σημειώθηκε στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης, ήταν οπλισμένοι, με Καλάσνικοφ και πιστόλι. Αφού ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και αμέσως μετά διέφυγαν.

 

Η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ενώ εξετάζει, μεταξύ άλλων, το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος.

 


Σύμφωνα με πληροφορίες της lifo, οι δράστες αφαίρεσαν περίπου 10.000 ευρώ από τα ταμεία και βγήκαν από την τράπεζα, χρησιμοποιώντας ως «ασπίδα» μια γυναίκα.

 

Όπως φαίνεται στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, ο ένας δράστης φοράει βερμούδα, χακί καπέλο, μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό, γυαλιά μυωπίας και μακρυμάνικη μπλούζα, ενώ ο δεύτερος έχει σακίδιο πλάτης, φοράει κοντομάνικη μπλούζα, χακί βερμούδα, χειρουργική μάσκα, και είναι ο ληστής με το τατουάζ στο αριστερό του χέρι.

 

Με θητεία σε φυλακή οι βασικοί ύποπτοι

 

Γνωστοί στην αστυνομία είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της χθεσινής ένοπλης ληστείας.

 

Ο ένας περιγράφεται ως άτομο με επαφές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Στο παρελθόν έχει συλληφθεί μαζί με πέντε ακόμη άτομα σε ταυτόχρονη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Κατηγορήθηκε για υπόθεση οπλοκατοχής και οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο δεύτερος φέρεται να έχει εμπλοκή σε αμιγώς ποινικές υποθέσεις.

 

Ισχυρές ενδείξεις για την ταυτότητά τους είχαν προκύψει από δύο ένοπλες ληστείες που φέρονται να διέπραξαν στο διάστημα από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα στο λεκανοπέδιο Αττικής. Η πρώτη από αυτές διαπράχθηκε στις 12 το μεσημέρι της 10ης Αυγούστου στην Εθνική Τράπεζα, στα Πετράλωνα. Η δεύτερη ένοπλη ληστεία που μπήκε εκ νέου από χθες στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έγινε στις 18 Αυγούστου, στη Μεταμόρφωση. 

 

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πιθανό και τις τρεις ληστείες να διέπραξε το ίδιο δίδυμο δραστών.