Latest News

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ανενόχλητη η COSCO συνεχίζει να σκορπάει τοξικά στην θάλασσα και τον αέρα της Πειραϊκής {ΕΙΚΟΝΕΣ}


Ανενόχλητη η COSCO 
συνεχίζει να σκορπάει τοξικά  βυθοκορήματα στην θάλασσα και τον αέρα της Πειραϊκής υπό τα αδιάφορα βλέμματα του... Λιμεναρχείου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής.                                                                                             


Ως κατεπείγον εισηγείται το θέμα του περιβαλλοντικού εγκλήματος της Πειραϊκής στο μεθαυριανό περιφερειακό συμβούλιο, 28/7/2021 η «Οικολογική Συμμαχία”. Μετά από καταγγελίες και φωτογραφικό υλικό του «Παρατηρητηρίου  Πειραϊκής»,όπου εμφανίζεται η συνεχής διασπορά των βυθοκορημάτων στην θάλασσα και στον αέρα κατά τη διαδικασία πλήρωσης  των τσιμεντοκιβωτίων. Η όλη διαδικασία καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας εκτελείται σε απόσταση 300μέτρων από την παραλία λουομένων(Καλαμπάκα) και από τα καταστήματα  εστίασης της Πειραϊκής, καθ΄όλη τη  διάρκεια της ημέρας.    

Σημειωτέον, ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί περίπου 30.000 κυβικά μέτρα άκρως επιβαρυμένων βυθοκορημάτων  από τα ναυπηγεία Περάματος στα κεσόν και μεγάλο μέρος τους έχει διασπαρθεί στο περιβάλλον.                   .                                                                                      .

Γίνεται σαφές ότι η εταιρεία ΤΕΚΑΛ  δεν συμμορφώθηκε ούτε στο ελάχιστο παρά το καταδικαστικό πόρισμα της αυτοψίας ούτε καν απολογήθηκε μέσα στο 10ημερο διορίας , όταν εκλήθη από τους  επιθεωρητές περιβάλλοντος να απολογηθεί μετά την αυτοψία τους(6/7/2021). Οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής με τη σιωπηλή ανοχή τους επιτρέπουν  να διαπράττεται το έγκλημα εις βάρος της υγείας και του περιβάλλοντος των κατοίκων της Πειραϊκής.  



Ανάλογη είναι και η στάση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, το σκάφος του λιμενικού περνάει μπροστά από αυτήν την ρυπογόνα  διαδικασία, αρμενίζοντας αμέριμνα,  ενώ είναι πάντα πρόθυμο να εφοδιάσει την εταιρεία με βεβαιώσεις ορθής πρακτικής .


Το Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής για πολλοστή φορά μέσα στο τρέχον έτος, καλείται από την παράταξη της Οικολογικής Συμμαχίας  να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα της  Πειραϊκής αλλά  προσκρούει πάντα στις δικαιολογίες των μεγάλων παρατάξεων (Πατούλη-Δούρου –Σγουρού) που προβάλλουν  δικαιολογίες τύπου «ολοκληρωμένης συζήτησης συγχρόνως με την ΣΜΠΕ»,  μεταθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την κατεπείγουσα αντιμετώπιση της καταπάτησης των περιβαλλοντικών όρων σε αόριστες καλένδες. Δυστυχώς ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλοί Πειραιώτες περιφερειακοί σύμβουλοι που συναινούν με την ψήφό τους στην διαιώνιση του Πειραϊκού εγκλήματος   

https://oikosymmaxia.blogspot.com/2021/07/11-12-26-4.html