Latest News

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

«Angelic Power»: Επαναπατρίστηκαν και οι δύο τελευταίοι Έλληνες ναυτικοί του πλοίου

 


Επέστρεψαν στην Ελλάδα και οι δύο τελευταίοι ναυτικοί, που παρέμεναν εγκλωβισμένοι επί μήνες στο πλοίο «Angelic Power» ...στην Κίνα.

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και ευχαρίστησε μεταξύ άλλων τα στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών, «που όλον αυτόν τον καιρό δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να εργάζονται για τον απεγκλωβισμό τόσο των Ελλήνων όσο και των Φιλιππινέζων ναυτικών».

 

Υπενθυμίζεται, ότι το πλοίο, το οποίο αριθμούσε 22 μέλη πληρώματος, με τα εννέα εξ αυτών να είναι Έλληνες, έφτασε στην Κίνα τον Ιούλιο του 2020.

 

Έκτοτε βρισκόταν εγκλωβισμένο στην ράδα Guishan της Κίνας λόγω οικονομικών διαφορών της πλοιοκτήτριας εταιρείας με τον ναυλωτή.

 

Το πλοίο μετέφερε κάρβουνο προερχόμενο από την Ινδονησία. Η οικονομική διαμάχη, ωστόσο, κράτησε εγκλωβισμένους τους ναυτικούς.

 

Επί μήνες τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας πάλευαν ώστε να απομακρυνθούν οι ναυτικοί από το πλοίο, στόχος που επετεύχθη σταδιακά (είχαν επιστρέψει τον Απρίλιο οι 6 Έλληνες ναυτικοί και ο τεχνικός επιθεωρητής του πλοίου) με τους τελευταίους δύο, τον πλοίαρχο και τον υποπλοίαρχο, να φτάνουν και αυτοί σήμερα στη χώρα μας.