Latest News

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Χαρδαλιάς - Υποχρεωτικά 2 τεστ την εβδομάδα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό


Υποχρεωτικά θα είναι πλέον- σε όλη την Ελλάδα- τα δύο τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό... ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

 

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ένα self test και σε ένα rapid test κάθε εβδομάδα, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

 

Σε ό,τι αφορά στα έκτακτα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ στη Μύκονο, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι αυτά ισχύουν μέχρι το πρωί της Δευτέρας, ενώ τα επόμενα 24ωρα θα αξιολογηθεί αν θα παραταθούν ή όχι

 

«Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει να διαφαίνεται μία μικρή τάση μείωσης», δήλωσε ο υφυπουργός. 

 

Από τις ιχνηλατήσεις των τελευταίων ημερών προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί, ενώ τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. 

 

«Τα πρόσθετα μέτρα δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων», σημείωσε. 

 

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός, όχι μόνο στη Μύκονο αλλά σε όλη τη χώρα. Επίσης, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων, στη Μύκονο και τις άλλες περιοχές που προκαλούν προβληματισμό σε ό,τι αφορά στην επιδημιολογική κατάσταση.

 

Οι αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη 

 

Σε ό,τι αφορά στον επιδημιολογικό χάρτη, ο δήμος Μυκόνου παραμένει σε καθεστώς υψηλής επιδημιολογικής επιτήρησης και διερεύνησης. 

 

Οι περιφερειακές ενότητες Πιερίας, Καρδίτσας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λασιθίου και Χανίων (εκτός του δήμου Γαύδου) ανεβαίνουν στο «πορτοκαλί». 

 

Οι δήμοι Ζακύνθου, Λέρου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νότιας Κέρκυρας, Κω, Δυτικής Λέσβου, Μυτιλήνης, Σίφνου, Σερίφου, Μήλου, Τροιζηνίας, Αντιπάρου και Ρόδου, επίσης ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο «πορτοκαλί». 

 

Οι περιφερειακές ενότητες Έβρου (εκτός του δήμου Σαμοθράκης), Φλώρινας, Τρικάλων, Φωκίδας, Σερρών, Πέλλας, Φθιώτιδας, Λακωνίας (εκτός του δήμου Ελαφονήσου), Κιλκίς, Ευρυτανίας, Καβάλας, Δράμας και Ημαθίας, ανεβαίνουν στο «κίτρινο». 

 

Οι δήμοι Σκύρου, Καλύμνου, Λειψών, Παξών, Κιμώλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Αλοννήσου και Σκοπέλου, ανεβαίνουν επίσης στο «κίτρινο». Αντίθετα, ο δήμος Κύθνου πέφτει επίπεδο και μεταφέρεται στο «πράσινο».