Latest News

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Απεργία: Χωρίς μετρό η Αθήνα αύριο - Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

 


Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο τα συνδικάτα με την ΑΔΕΔΥ να προχωρά σε νέα 24ωρη απεργία... αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου.

 

Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 16 Ιουνίου 2021, στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Στάση εργασίας από τη ΓΣΕΕ

 

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ, αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00, και διοργανώνει Συλλαλητήριο στις 4 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. «Ο κόσμος της εργασίας έχει μαζικά εκφράσει και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, την αντίθεσή του σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Διατάξεις που εάν τελικώς εφαρμοστούν, από την πρώτη στιγμή θα πλήξουν τους πλέον αδύναμους εργαζόμενους», σημειώνει.

 

Χωρίς Μετρό τη Τετάρτη η Αθήνα

 

Την ίδια ώρα, η Αθήνα θα μείνει χωρίς μετρό την Τετάρτη, καθώς οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία. Το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις καθώς επίσης και στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 6 το απόγευμα διαδηλώνοντας ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την κατάργηση του ΣΕΠΕ, την αποδυνάμωση της απεργίας, την κατάργηση των ΣΣΕ και την επίθεση στα συνδικάτα.

 

Με δύο στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας. Έτσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ την ημέρα των κινητοποιήσεων.