Latest News

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος δώρισε 2,739 δισ. δολάρια σε 286 οργανισμούς


 Η δισεκατομμυριούχος πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, γνωστή για τις απρόσμενες δωρεές της σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, δώρισε άλλα 2,739 δισεκατομμύρια δολάρια σε ...286 οργανισμούς.

 

Η Σκοτ, έγραψε πως προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να επιτρέψει στους οργανισμούς να συνεχίσουν το έργο τους, και ως ένα «σημάδι εμπιστοσύνης και ενθάρρυνσης» σε αυτούς και σε άλλους (οργανισμούς).

 

«Επειδή η υπηρεσία με επίκεντρο την κοινότητα είναι ένας τόσο ισχυρός καταλύτης και πολλαπλασιαστής, περάσαμε το πρώτο τρίμηνο του 2021 εντοπίζοντας και αξιολογώντας μη κερδοσκοπικές ομάδες με προσανατολισμό σε περιοχές που έχουν παραμεληθεί. Το αποτέλεσμα ήταν 2.739.000.000 δολάρια σε δωρεές (που έγιναν) σε 286 οργανισμούς με υψηλό αντίκτυπο, σε κατηγορίες και κοινότητες, που ιστορικά δεν χρηματοδοτούνται και παραβλέπονται» ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Είναι ο τρίτος γύρος των ανακοινώσεων που έκανε η Σκοτ σχετικά με τη φιλανθρωπική της δράση. Το 2020, έκανε δύο παρόμοιες ανακοινώσεις έκπληξη, όπου δώρισε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια για σκοπούς όπως η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η ισότητα των φύλων, κολέγια, πανεπιστήμια και άλλα σχολεία.

 

Η Σκοτ ​​κατέστησε σαφές στην ανακοίνωσή της σήμερα, ότι ανησυχεί από την αυξανόμενη συγκέντρωση του πλούτου σε ένα μικρό ποσοστό ατόμων. Είπε ότι συνεργάστηκε με μια ομάδα ερευνητών και συμβούλων περί φιλανθρωπίας «για να δώσει μια περιουσία που δημιουργήθηκε από συστήματα που χρειάζονται αλλαγή».

 

«Σε αυτήν την προσπάθεια, οδηγούμαστε από μια ταπεινή πεποίθηση ότι θα ήταν καλύτερα εάν ο δυσανάλογος πλούτος δεν συγκεντρωθεί σε μικρό αριθμό "χεριών" και ότι οι λύσεις σχεδιάζονται και εφαρμόζονται καλύτερα από άλλους», είπε.

 

«Αν και έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε για το πώς να δράσουμε απέναντι σε αυτές τις πεποιθήσεις χωρίς να έρθουμε σε αντιπαράθεση ή να τις ανατρέψουμε, μπορούμε να ξεκινήσουμε, αναγνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι που εργάζονται για να χτίσουν δύναμη μέσα από τις κοινότητες είναι οι παράγοντες της αλλαγής».

 

Ο κατάλογος των παραληπτών των δισεκατομμυρίων που δώρισε η Σκοτ, ποικίλουν από πανεπιστήμια και ομάδες για τους πρόσφυγες, έως οργανισμούς για την τέχνη και τον πολιτισμό, που έχουν πληγεί περισσότερο μετά τις έκτακτες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία.