Latest News

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Ξήλωσαν επιλεκτικά τις αφίσες του ΚΚΕ στον Πειραιά




Επιλεκτικό ξήλωμα των αφίσων του ΚΚΕ καταγγέλλει την  Δημοτική Αρχή Πειραιά... η τοπική οργάνωση του κόμματος.

Σε ανακοίνωση - καταγγελία σημειώνει τα εξής:

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Πειραιά, η οποία την Παρασκευή 14/05/2021 προέβη σε μαζικό «ξήλωμα» της οπτικής προπαγάνδας του ΚΚΕ στο κέντρο του Πειραιά, που καλούσε σε ξεσηκωμό ενάντια στο αντεργατικό  νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης, το οποίο έρχεται να καθιερώσει τη δεκάωρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση κάθε συλλογικής διαπραγμάτευσης και προστασίας των εργαζόμενων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις, στο όνομα της «καθαριότητας» και της «αισθητικής». Βέβαια, δεν επέδειξε παρόμοιες «περιβαλλοντικές ευαισθησίες» στα πολύ σοβαρά θέματα του μπαζώματος και της ρύπανσης της Πειραϊκής από την COSCO, της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπου συμφώνησε στη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό.

Είναι γνωστή η πολιτική και ιδεολογική συμφωνία της δημοτικής αρχής με τις κατευθύνεις της Ε.Ε. και των εκάστοτε κυβερνήσεων, το αφήγημα που αναμασά περί «επενδύσεων» και «ανάπτυξης». Γι’ αυτό άλλωστε -πρόσφατα-προχώρησε από κοινού με τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδρυση του «Αναπτυξιακού Οργανισμού Πειραιά», προκειμένου να προχωρήσουν μια σειρά ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς του Δήμου, να γενικευτούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, χτυπώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. 

Δεν θα τους περάσει όμως! Το ΚΚΕ δε θα σταματήσει ούτε λεπτό την ενημέρωση στο λαό του Πειραιά για τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς Ε.Ε.-κυβέρνησης και τοπικών αρχών, κανείς δε θα φιμώσει τη δράση του. Καλούμε τώρα σε πανεργατικό ξεσηκωμό, προκειμένου το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά.


Τ.Ο. Πειραιά του ΚΚΕ