Latest News

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Δήμος Πειραιά: Σφύριζε αδιάφορα, ενώ είχε δώσει το πράσινο φως για την καταστροφή του «Χάι Λάιφ»! (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Η δημοτική αρχή Μώραλη σφύριζε αδιάφορα για το «Χάι Λάιφ» στο κέντρο του Πειραιά ενώ  είχε ήδη δώσει το πράσινο φως για την... καταστροφή του ιστορικού κινηματογράφου της πόλης!

Την αποκάλυψη αυτή εκθέτει την δημοτική αρχή Πειραιά, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για τη στάση της στο θέμα του ιστορικού κινηματογράφου της πόλης.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλει ο συνδυασμός "Πειραιά για όλους, είναι δραματικές οι εξελίξεις για το «Χάι Λάιφ». Ο ιστορικός κινηματογράφος του Πειραιά έχει ήδη καταστραφεί κατά ένα μεγάλο μέρος του για να γίνει πολυκατάστημα. Ξηλώθηκε η σκηνή και η πλατεία του, ενώ τα συνεργεία είναι έτοιμα να κατεδαφίσουν τα διατηρητέα art-deco εξώστες-θεωρεία ηλικίας ενός αιώνα.


Πως έγινε αυτό; Κυριολεκτικά νύχτα, στις 15.10.2020 ο υφυπουργός ΥΠΕΝ, Δημήτρης Οικονόμου, με τη συναίνεση της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου Πειραιά ακύρωσε την κήρυξη του κινηματογράφου-θεάτρου που είχε χαρακτηριστεί διατηρητέο από το 1986 και επέτρεψε την καταστροφή του συνόλου -της αίθουσας, της σκηνής, των θεωρείων και των καλλιτεχνικών του στοιχείων- και τη μετατροπή του σε πολυκατάστημα ρούχων.


Η δημοτική αρχή ήταν ενήμερη μέσω της αλληλογραφίας των δημοτικών υπηρεσιών με το ΥΠΕΝ με δύο έγγραφα ήδη από τις 9.6.2020 και τις 22.7.2020. Όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συζητούσε τη διάσωση του «Χάι Λάιφ» (09.11.2020), ύστερα από κείμενο με τις υπογραφές εκατοντάδων Πειραιωτών που τη ζητούσαν, η δημοτική αρχή σφύριζε αδιάφορα ενώ είχε ήδη δώσει το πράσινο φως για την καταστροφή".

@ Μήπως χρειάζεται να δοθούν πειστικές απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή Πειραιά εάν γνώριζαν για την καταστροφή του «Χάι Λάιφ» και έκαναν... τους κινέζους!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ