Latest News

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Γιάννος Παπαντωνίου: Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο

 

Ολοκληρώθηκε ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας Μαρίας Τόλια η συμπληρωματική απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου, της συζύγου του και επιχειρηματία φίλου του για την υπόθεση που συνδέεται με...

εξοπλιστικά προγράμματα.

Μετά το τέλος της συμπληρωματικής του απολογίας ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε πως:

«Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος . Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει και πια να να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία»

Ωστόσο την ίδια ώρα, μία νέα δικογραφία έφτασε στα χέρια της ανακρίτριας με βασικό κατηγορούμενο τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται σε αυτή την περίπτωση για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η υπόθεση αφορά την αγοραπωλησία του σπιτιού του στη Σύρο το οποίο πουλήθηκε το 2016 και η πώληση φέρεται να ήταν εικονική προκειμένου να «ξεπλυθεί» μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών.

Κατηγορίες που αρνείται ο κ. Παπαντωνίου.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος

«Πλήττεται το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας όπου ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν».