Latest News

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Γιάννης Λαγός: Ανοίγει ο δρόμος για τη φυλακή - Υπέρ της άρσης ασυλίας η Επιτροπή της Ευρωβουλής (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 

Υπέρ της άρσης ασυλίας του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού ...

ψήφισε η επιτροπή JURI (νομικών υποθέσεων) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

 

Τα μέλη της επιτροπής νομικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, με 22 ψήφους υπέρ και 2 κατά. Η απόφαση αυτή αφορά την καταδίκη του Λαγού για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του Λαγού που είναι και το τελικό στάδιο αυτής της πολύμηνης διαδικασίας. Δεν έχει οριστεί ακόμα η ημέρα της ψηφοφορίας.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για να οδηγηθεί στη φυλακή ο Γιάννης Λαγός που έξι μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου παραμένει ελεύθερος στις Βρυξέλλες εξαιτίας της ευρωβουλευτικής του ασυλίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Λαγός είχε καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια τελεσιδίκησε και η απόφαση για την φασιστική επίθεση στο Συνεργείο το 2013. Το Γ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καταδίκασε τον Γιάννη Λαγό ως ηθικό αυτουργό επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο καταδικασμένος νεοναζί είχε στήσει ολόκληρο σόου όταν το δικαστήριο αποφάσιζε για την ποινή που θα του επέβαλε για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ενώ και όλο αυτό το διάστημα έχει απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές μέχρι και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την απόφαση της επιτροπής για άρση της ασυλίας ανακοίνωσε στο twitter η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σχολιάζοντας ότι η δημοκρατία θα νικήσει.

Επιτέλους αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής και καλεί τις Αρχές στην Ελλάδα να προχωρήσουν στη σύλληψη του φυγόδικου Χρήστου Παππά.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν οργανωθεί κινητοποιήσεις στις Βρυξέλες για την άρση ασυλίας του και οι πόλη γέμισε με αφίσες που έλεγαν ότι η θέση του Λαγού είναι στη φυλακή και όχι στο Ευρωκοινοβούλιο. Φυσικά ο ίδιος για ακόμα μία φορά δεν παρέλειψε να εξαπολύσει απειλές κατά αυτών που τον «κατηγορούν άδικα». 

Ο Λαγός είναι ένας από τους δύο καταδικασμένους εγκληματίες που παραμένει ακόμα εκτός φυλακής. Ο Χρήστος Παππάς παραμένει ακόμα ασύληπτος τόσους μήνες μετά, γεγονός που έχει απασχολήσει και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως τον Guardian.