Latest News

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

"Μπλόκο" στο Πέραμα: Ουρές αυτοκινήτων για Σαλαμίνα - Τους γύριζαν πίσω! (ΒΙΝΤΕΟ)


 Συνωστισμός επικράτησε σήμερα στο λιμάνι του Περάματος μετά το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων, καθώς δεκάδες Πειραιώτες επιχείρησαν να περάσουν απέναντι στο νησί... της Σαλαμίνας.

 

Αρκετοί ήταν οι εκδρομείς που έσπευσαν σήμερα Σάββατο να μεταβούν μέσω του λιμανιού Περάματος στη Σαλαμίνα, θεωρώντας πως εφόσον ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, μπορούν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο προς τα εκεί με χρήση του κωδικού 6 στο 13033. 

 

Ωστόσο βρέθηκαν όλοι αντιμέτωποι με το Λιμενικό Σώμα το οποίο διενεργεί στο σημείο εξονυχιστικούς ελέγχους και τους ανάγκασε να γυρίσουν πίσω, διευκρινίζοντας πως δεν επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση με πλοίο πολίτες της Αττικής μπορούν να κινηθούν μόνο με το αυτοκίνητό τους σε οποιοδήποτε μέρος επιθυμούν εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής, αλλά όχι να μετακινηθούν με πλοίο. 

 

Στη Σαλαμίνα, μπορούν να περάσουν μόνο όσοι μένουν στο νησί και άρα μπορούν να επιδείξουν το Ε1 τους στους αστυνομικούς και όσοι δουλεύουν και άρα έχουν τα απαραίτητα έγγραφα από την ΕΡΓΑΝΗ.

 

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα, έπειτα από αποστολή sms στο 13033 με τον κωδικό 6, ενώ εντός των οχημάτων επιτρέπονται έως και τρία άτομα εκτός από τις περιπτώσεις οικογενειών, όπου και δεν ισχύει αυτός ο περιορισμός.


 

 Το ίδιο μπέρδεμα δημιουργήθηκε και στον Πειραιά από κόσμο που ήθελε να πάει στην Αίγινα, εκεί όπου κάποιοι πάντως κατάφεραν να περάσουν.